DOVO en HSC ’21 spelen in doelpuntrijk duel gelijk

14 januari 2024 15:15

Jeroen van den Berg

DOVO en HSC ’21 hebben de punten na een doelpuntrijk duel verdeeld. In Haaksbergen werd het uiteindelijk 3-3.

Op Sportpark Groot Scholtenhagen had Jeroen van Bezouwen onder meer niet de beschikking over aanvoerder Nick de Bondt en doelman Nick van den Dam. Nadir Achahbar nam de plaats centraal in de verdediging over en Lars Molenaar onder de lat.

Het was Guido van Dijk die vroeg in de wedstrijd het doel van HSC ’21 onder vuur nam. Het schot leverde een fraaie redding op van Bob Peterman. De corner die DOVO leverde DOVO een nieuwe corner op. Daar ontving Mano Bakkenes de bal. Het schot dat hij produceerde vloog over. In de 11e minuut was het opnieuw aanvaller Guido van Dijk die gevaar stichtte. Maar ook deze keer was doelman Bob Peterman de winnaar.

De thuisclub had aan vrijwel één kans genoeg om de score te openen. Uit de draai schoot Juul Stokkers, na ruim een kwartier voetballen, de bal achter Lars Molenaar. Het duurde daarna ook niet lang totdat HSC de score verdubbelde. Een vrije trap werd in eerste instantie nog gekeerd door Lars Molenaar. De rebound viel voor Sten Brand. Met een uiterste inspanning gooide Nadir Achahbar zich nog voor de bal, maar zag de bal via zijn lichaam over de doellijn gaan.

Tegen het half uur was de spanning weer terug in de wedstrijd. Een doorgekopte vrije trap door Nick Hak bereikte Guido van Dijk. Zijn derde kans was nu wel raak. Alleen voor de doelman bleef hij koelbloedig.

In de rust bleef Chris Verheul in de kleedkamer achter, hij werd vervangen door Anil Mercan. Het was de invaller die vroeg in de tweede helft een mogelijkheid kreeg. Een corner van Nadir Achahbar werd door de middenvelder over het doel gekopt. Waar hij eerst nog de nemer was van een corner, was hij naar een uur spelen het eindstation. Met een bekeken kopballetje zag hij de bal in de korte hoek binnen stuiteren.

Toch was wederom de thuisclub wat de voorsprong weer zou nemen. Tien minuten na de gelijkmaker liet invaller Yannik de Vries doelman Lars Molenaar met een afstandsschot kansloos. Voor DOVO opnieuw de opdracht zich terug in de wedstrijd te knokken. Dat deed de ploeg ook. Vijf minuten voor tijd vond Max den Boer Guido van Dijk. De spits twijfelde niet en schoot, uit een haast onmogelijke hoek, de bal via de binnenkant van de paal binnen!

DOVO wilde meer en kreeg ook dé kans op meer. Koud in het veld werd Thijs van Amerongen door Mano Bakkenes gevonden. De kopbal van de centrale verdediger die volgde vloog maar nipt naast het doel van Bob Peterman. Verder dan de 3-3 kwamen beide ploegen niet, waardoor een puntendeling het resultaat was.

Bekijk hier de samenvatting door RTV Oost.