JO6 (Mini's) - Voetbalvereniging DOVO Veenendaal

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

JO6 (Mini's)

O6 (Mini’s)
Bij DOVO hechten we er enorm veel waarde aan dat iedere leeftijd bij de voetbalclub kan spelen. Zo geld dit ook voor de allerjongsten. 

Wedstrijden

Voorheen trainden de mini’s alleen op woensdagmiddag. Vanaf het seizoen 2016-2017 bieden we de spelertjes ook de mogelijkheid om op vrijdagavond van 18:00u-18:45u in een tenue van een bekende Europese topclub, onderling wedstrijdjes tegen elkaar te voetballen. De wedstrijdjes zijn niet verplicht, maar we hopen natuurlijk op zoveel mogelijk jongens en meisjes. De wedstrijdjes duren ongeveer 30 minuten met aansluitend lekker even penalty's schieten

Trainen

De trainingen vinden plaats op woensdagmiddag van 17:00 tot 17:45u op het hoofdveld. In een eigen groepje krijgen de spelertjes de vele facetten van het voetbal aangeleerd. Hierbij kunt u denken aan dribbelen/drijven, passen, schieten, etc. De spelertjes krijgen deze vaardigheden aangeleerd door o.a. enkele trainers die zich graag inzetten voor deze leeftijdscategorie.

Ouders
Het positief aanmoedigen mag natuurlijk altijd. De wedstrijden zijn op het hoofdveld welke verdeeld wordt in diverse kleine veldjes van ca. 14 bij 8 meter. Van ouders vragen we om mee te werken bij het opzetten van de veldjes en het opruimen ervan. Zo maken vele handen licht werk. Het is de bedoeling dat de kinderen zich een kwartier van tevoren verzamelen op het hoofdveld

Na afloop van de wedstrijdjes

Het schudden van de hand van de tegenstander is een verplicht ritueel. Dat geldt zowel voor de leiders als voor de spelertjes. Vervolgens worden de strafschoppen genomen. Iedereen komt aan de beurt. De afstand tot het doeltje is ongeveer 7 meter.
Delen