JO6 (Mini's)

O6 (Mini’s)
Bij DOVO hechten we er enorm veel waarde aan dat iedere leeftijd bij de voetbalclub kan spelen. Zo geld dit ook voor de allerjongsten. 

Wedstrijden

Voorheen trainden de mini’s alleen op woensdagmiddag. Vanaf het seizoen 2016-2017 bieden we de spelertjes ook de mogelijkheid om op vrijdagavond van 1900u-1930u 2 tegen 2 te voetballen. De wedstrijdjes zijn niet verplicht en zijn op vrije inloop. De wedstrijdjes duren 5 minuten en op een avond kunnen er maximaal 5 wedstrijdjes gespeeld worden in wisselende koppeltjes. Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers. 

Trainen

De trainingen vinden plaats op woensdagmiddag van 1445u tot 1545u op het hoofdveld. In een eigen groepje krijgen de spelertjes de vele facetten van het voetbal aangeleerd. Hierbij kunt u denken aan dribbelen/drijven, passen, schieten, etc. De spelertjes krijgen deze vaardigheden aangeleerd door o.a. enkele spelers van de DOVO Old Stars die zich als trainers inzetten voor deze leeftijdscategorie.

Ouders
Het positief aanmoedigen mag natuurlijk altijd. De wedstrijden zijn op het hoofdveld welke verdeeld wordt in diverse kleine veldjes van ca. 14 bij 8 meter. Van ouders vragen we om mee te werken bij het opzetten van de veldjes en het opruimen ervan. Het is de bedoeling dat de kinderen zich een kwartier van tevoren verzamelen in de kleedkamers.

Na afloop van de wedstrijdjes

Het schudden van de hand van de tegenstander is een verplicht ritueel. Dat geldt zowel voor de leiders als voor de spelertjes. Vervolgens worden de strafschoppen genomen. Iedereen komt aan de beurt. De afstand tot het doeltje is ongeveer 7 meter.

Delen