Scheidsrechterscommissie - Voetbalvereniging DOVO Veenendaal

Scheidsrechterscommissie

DOVO is de grootste voetbalvereniging van Veenendaal met een lange historie. Als Bestuur en Scheidsrechterscommissie van DOVO streven we naar een eenduidig en kwalitatief arbitragebeleid waar goed opgeleiden scheidsrechters samen met spelers en trainers zorgen dat wedstrijden sportief en plezierig verlopen. Zo dragen onze verenigingsscheidsrechters bij aan de kwaliteit van het voetbal. Om de kwaliteit en zichtbaarheid van scheidsrechters en daarmee het plezier op de velden te vergroten streven we naar een professioneel arbitragebeleid bij DOVO. 

Ambitie om scheidsrechter te worden?

Elk jaar worden er bij DOVO 700-800 voetbalwedstrijden gespeeld. De scheidsrechter helpt, in samenwerking met trainers en spelers, deze wedstrijden in goede banen te leiden. Een belangrijke rol dus! Lijkt fluiten jou leuk? Probeer het gewoon!

DOVO heeft een scheidsrechterscommissie, die (aspirant-)scheidsrechters actief ondersteunt door coaching en begeleiding vóór, tijdens en na afloop van de wedstrijd. Tevens krijg je de mogelijkheid om een KNVB opleiding tot verenigingsscheidsrechter te volgen, zodat je vol zelfvertrouwen wedstrijden op jouw niveau kunt leiden.

Moet ik nu gelijk senioren of selectieteam fluiten? Nee, je kunt het beste beginnen met het fluiten van pupillenwedstrijden als spelbegeleider, om vervolgens door te groeien naar junioren- en eventueel seniorenwedstrijden. Dit hangt helemaal af van je ambitieniveau en hoeveel plezier je beleeft aan het fluiten van de verschillende leeftijdscategorieën.

Veel mensen kijken op tegen het leiden van wedstrijden; ken wel ik alle spelregels, hoe om te gaan met lastige spelsituaties, het gezeur van spelers, teamofficials en publiek. Je kunt het ook omdraaien….. Een goed functionerende manager op de werkvloer zal ook moeten kunnen omgaan met weestand, het neutraal waarnemen en objectief beoordelen van medewerkers, waarbij het consistent naleven van werkafspraken en regels van belang is. Het leidinggeven aan 22 spelers en 2 assistenten is vergelijkbaar en kan zeker een uitdaging zijn, maar daar lopen ambitieuze (jonge en oudere) mannen en vrouwen, die houden van het spelletje, toch niet voor weg? Naast persoonlijke ontwikkeling werk je ook nog eens (on)gemerkt aan je conditie.
Nieuwsgierig geworden en/of wil je een keer een (pupillen)wedstrijd leiden bij DOVO?
Meld je dan aan bij:
Gert Snijders (coaching en opleiding scheidsrechters mobiel 06- 45659552)
Lawrence de Waal (scheidsrechterscoördinator mobiel 06-23369532)
of via scheidsrechters@dovo.nl.
Je kunt ons ook altijd bereiken via het wedstrijdsecretariaat.

De KNVB-spelregels
Pupillenvoetbal
Junioren en senioren
Spelregelwijzgingen 2019/2020

DOVO informatie:

Protocol scheidsrechters en ondersteunende taken
Protocol scheidsrechters thuiswedstrijden D pupillen
Protocol scheidsrechters thuiswedstrijden E pupillen
Protocol scheidsrechters thuiswedstrijden F pupillen
Protocol scheidsrechters thuiswedstrijden Senioren & Junioren

Scheidsrechterscommissie
Lawrence De Waal: Scheidsrechterscoordinator
Gert Snijders: coaching en opleiding scheidsrechters
Hannelore Verhoeven-Veen: Scheidsrechtresplanning
Contact: scheidsrechters@dovo.nl.

Delen