DOVO en Eemdijk delen de punten

26 november 2023 16:00

Jeroen van den Berg

De wedstrijd tussen DOVO en Eemdijk is geƫindigd in een puntendeling. De gelijke stand was voor rust al bereikt. Nadat Mohamed El Kharbachi DOVO na 10 minuten voetballen op voorsprong schoot, maakte Jesper van Dalen twintig minuten later de voorsprong ongedaan en bepaalde de eindstand op 1-1.

DOVO kende een uitstekende start, waarin Mohamed El Kharbachi na tien minuten spelen de score opende. Een prachtige pass van Nick de Bondt stuurde El Kharbachi de diepte in, waarna de vleugelaanvaller koelbloedig afrondde en zijn DOVO op voorsprong zette. De doelman van Eemdijk, Jauke Beekhuis, kwam minder fortuinlijk uit het duel en moest vervangen worden vanwege een blessure. Ondanks kansen op een tweede treffer, ontbrak bij DOVO de scherpte om de voorsprong te vergroten.

Na bijna een half uur spelen kwam Eemdijk op gelijke hoogte. Na duels aan de rand van het strafschopgebied belandde de bal voor de voeten van Jesper van Dalen, die geen moment aarzelde en hard in de verre hoek schoot. De ingevallen doelman Bas Koppelaar van DOVO moest vervolgens handelend optreden op een hard schot van Matthijs van Nispen.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld, waar Eemdijk een meer opportunistische en fysieke speelstijl hanteerde. Helaas ging DOVO mee in dit spel, in plaats van te blijven voetballen zoals in het eerste half uur van de eerste helft. Beide teams kregen kansen op een tweede doelpunt, maar vlak voor het laatste fluitsignaal leek DOVO toch nog de overwinning binnen handbereik te hebben. Een kopbal belandde echter in het net vanuit buitenspelpositie, waardoor de vreugde van het doelpunt teniet werd gedaan.