Ruime nederlaag voor DOVO tegen SC Genemuiden

8 oktober 2023 18:45

Een 4-1 uitslag stond er na 90 minuten voetballen op het scorebord van Sportpark De Wetering. De plaatselijke Sportclub won met ruime cijfers van DOVO.

De wedstrijd was nog geen 5 minuten oud of de thuisclub was dicht bij de openingstreffer. Rens van Benthem schoot de bal, buiten bereik van Nick van den Dam, op de paal. De terugspringende bal viel bij de andere paal precies in handen van de doelman. Niet lang daarna was het opnieuw bijna raak. De van Harkemase Boys overgekomen Berwout Beimers leverde een voorzet af op Mike Reuvers, de inzet van de aanval ging in kansrijke positie hoog over het doel van Nick van den Dam.

Uiteindelijk is het Genemuiden wat op voorsprong komt. Nadat Berwout Beimers Rutger Etten perfect bediende, schoot laatste genoemde de bal richting de verre hoek. Nick de Bondt en Nick van den Dam lagen nog in de weg. De rebound, die voor de voeten van Marc Magan viel was het duo te machtig. DOVO leek even van streek want amper twee minuten later was het opnieuw raak. Waar Rutger Etten de vorige keer zijn bal nog gekeerd zag worden, schoot hij nu wel raak. Na een prima solo schoot hij de bal via de binnenkant van de paal raak.

DOVO ging hierna hard opzoek naar de aansluitingstreffer. In de slotsecondes leek Guido van Dijk dicht bij de treffer. Zijn streep met rechts werd door doelman Hidde Streutker knap tot corner verwerkt. De corner mocht door Matthijs van Nispen voor een tweede keer voor het doel geslingerd worden. Zijn bal bereikte Chris Verheul, de aanvaller dacht niet na en streepte DOVO naar een doelpunt. Scheidsrechter De Brito Roque floot hierna ook direct voor de rust.

In de tweede helft wilde DOVO wel, mar een echte vuist kon de ploeg van Florian Wolf niet maken. Invaller Raygivano had wel dé mogelijkheid op de gelijkmaker. Anil Mercan bediende de aanvaller met een perfecte pass. Oog-in-oog met doelman Hidde Streutker vond Rayginavo Dompig de vuisten van de doelman. Een ingooi die volgde werd door Lilinho Martins naar Thijs van Amerongen gegooid. De verdediger kopte de bal richting Lars Rebergen, hij zag zijn kopbal boven op de lat vallen. Ook Matthijs van Nispen nam het doel van Genemuiden onder vuur. Maar ook zijn schot werd door de doelman uit de verre hoek geranseld.

Toch viel de treffer aan de andere kant. Arend van de Wetering kopte een voorzet van Berwout Beimers bij de tweede paal uitstekend diagonaal binnen. Nadat Nick van den Dam eerst nog een halve omhaal van Jens Jurn Streutker uit zijn doel wist te tikken. Moest hij zich daarna wel gewonnen geven op de inzet van Rutger Etten. Nadat hij eerst een voorzet weg wist te stompen, viel de bal voor de voeten van Rutger Etten. Toen een hoop DOVO-spelers door schoof hij zijn tweede van de middag binnen en bepaalde de eindstand op 4-1.