DOVO weet kansen niet te benutten bij Staphorst

9 maart 2022 12:00

Jeroen van den Berg

DOVO heeft de verre uitwedstrijd in en tegen Staphorst niet om kunnen zetten in een goed resultaat. Op Sportpark Het Noorderslag werd er met 2-1 verloren. Voor DOVO tekende Lion Kalentjev in de tweede helft voor de aansluitingstreffer. Kansen op de gelijkmaker waren er voldoende maar gescoord werd er niet meer.

Florian Wolf kon in Staphorst geen beroep doen op Lars Rebergen en Rodny Hofman. In een afwachtend begin was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Mike Reuvers mocht Jeroen Vrolijk op de proef stellen maar zag zijn inzet gepareerd worden. Ook DOVO stelt daarna doelman Jorick Maats op de proef. Het is Timo Pluk die zijn schot op de vuisten van de doelman ziet komen.

Tegen het half uur is het Staphorst dat vanaf elf meter op voorsprong komt. Nadat Marlon Luchtenberg binnen de 16 onderuit wordt gehaald is het Stan Haanstra die Jeroen Vrolijk met een schot in de kruising kansloos laat. Waar DOVO de kansen krijgt is het Staphorst wat opnieuw tot scoren komt. Ruben Kin mag het doel van Jeroen Vrolijk onder vuur nemen en ziet zijn bal tegen de touwen vliegen.

In de slotfase van de eerste helft wordt het spel wat feller en deelt scheidsrechter Bronsvoort in korte tijd drie prenten uit. Geel voor Nick Hak en Oktay Ozturk namens DOVO en Stan Haanstra van de gastheer.

Oktay Ozturk bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Matthijs van Nispen. Lang duurde het niet of de eerste kans voor DOVO viel te noteren. Anil Mercan zag zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal naast gaan. Ook invaller van Matthijs van Nispen probeert het eens en ziet zijn afstandsschot hoog over gaan.  Niet lang daarna lijkt Staphorst op 3-0 te komen maar Pascal Mulder ziet zijn treffer afgekeurd worden vanwege buitenspel.

Met nog een minuut of twintig te spelen is het dan wel raak. Quincy Arends bereikt met een slim balletje Lion Kalentjev. De aanvaller schuift de bal tussen de benen van doelman Jorick Maats binnen. Hierna golft het spel op en neer en heeft DOVO zeker kansen op de gelijkmaker. Quincy Arends ziet eerst zijn schot via de handen van de doelman voorlangs gaan en in de slotseconde knipt diezelfde Quincy Arends de bal tegen de dwarsligger. Direct daarna floot scheidsrechter Bronsvoort voor het einde.