Wedstrijdverslag DOVO O19-2 - Wasmeer O19-1 (3-3)

12 februari 2024 10:00

Zaterdag 10 februari speelde DOVO O19-2 zijn derde wedstrijd in de hoofdklasse tegen Wasmeer O19-1. Het was weer een enerverende wedstrijd met, helaas, een gelijkspel als resultaat.

Vooraf schatten we Wasmeer O19-1 in als een gelijkwaardige tegenstander. Zij hebben een paar weken geleden met 4-3 gewonnen van Candia O19-1. Dus we maken ons op voor een leuke wedstrijd. En een leuke wedstrijd is het uiteindelijke geworden, waarin de einduitslag weer voelt als te weinig gezien het spelbeeld. We hebben weer volop kansen gehad (die nu ook resulteerden in doelpunten), maar helaas ook kansen weggegeven.

In de 5 minuut wordt een vrije trap vanaf links van Noah de Kroon door Mika Seves naast gekopt. En daarna volgen er in de 6e en 10e minuut nog kansen voor Mika Renting, waarbij 1 schot net voorlangs gaat en de ander gestopt wordt door de keeper. Wasmeer is daarna wel succesvol en scoort in de 12e minuut de 0-1. In de 20e minuut maken we gelijk: Mika Seves speel Avon in en die geeft de bal diep op Mika Renting en die rondt beheerst af: 1-1. Twee minuut later scoort Noah de Kroon een beauty: de keeper van Wasmeer staat te ver voor zijn doel en Noah maakt daar optimaal gebruik van door vanaf grote afstand de bal over de keeper heen in het doel te schieten: 2-1. In de 24e minuut krijgen we een vrije trap na een overtreding op Mika Reting. De vrije trap van Luka gaat net naast de kruising. Helaas doet Wasmeer weer wat terug in de 40e minuut na balverlies op het middenveld. Het schot van Wasmeer wordt eerst nog gestopt door Milan, maar via de rebound weet Wasmeer toch te scoren: 2-2.
Na de rust gaan we verder met aanvallen en kansen creeeren. Dat leidt ertoe dat in de 55e minuut Noah de Kroon de bal vanaf links op prachtige wijze voorgeeft de 16 meter in en daar staat Mika Renting die de bal fantastisch binnen kopt: 3-2. Helaas weten we de voorsprong niet vast te houden. In de 66e minuut is er een uitbraak van Wasmeer en het schot wordt in eerste instantie nog gestopt door Milan, maar de rebound gaat er via een speler van Wasmeer in: 3-3. We krijgen daarna nog wat kansen, maar helaas zonder resultaat. 3-3 is uiteindelijk ook de eindstand.