Wedstrijdverslag Roda '46 O19-1 - DOVO O19-2 (0-0)

5 februari 2024 10:00

Zaterdag 02 februari speelde DOVO O19-2 zijn tweede wedstrijd in de hoofdklasse tegen Roda '46 O19-1. Na een enerverende wedstrijd stond er uiteindelijk 0-0 op het scorebord.

"We vergeten onszelf te belonen" is inmiddels een gevleugelde uitspraak in het (betaald) voetbal. Wellicht een wat afgezaagde utitdrukking, maar desondanks is het de samenvatting van onze wedstrijd. Met name in de tweede helft hebben we heel erg veel kansen gehad, maar het leek wel of de bal er simpelweg niet in wilde.

Op voorhand leek Roda '46 O19-1 een tegenstander waar wij ons goed mee zouden moeten kunnen meten. Dat bleek gedurende de wedstrijd ook. Met name in de eerste helft was de wedstrijd relatief in evenwicht. Het spel is bij ons wat rommelig maar desondanks hebben we een aantal kansen (waaronder een bal van Mika Renting op de lat). Maar ook vlak daarna heeft Roda '46 een bal op de lat. Milan moet een paar keer goed redding bieden.

De tweede helft kantelt de wedstrijd meer in ons voordeel. We gaan beter voetballen en we creeeren heel veel kansen. Maar helaas treffen we geen doel. Een greep uit de kansen: 55e minuut: een schot van Mika Renting in handen van de keeper; kort daarna een bal vanaf rechts van Ryan leidt tot een scrimmage voor het doel van Roda '46 met Mika Renting en Kaya; 57e minuut een schot van Kaya gaat naast; 58e minuut een schot van Daan gaat naast; 75e minuut een inzet van Ryan gaat net voor langs en 80e minuut een schot van Timo dat net over gaat; kort daarna een voorzet van Noah de Kroon en de bal van Avon gaat net naast. Gelukkig treedt niet een andere voetbal wet in werking: dat wanneer je zelf niet scoort, dat de tegenstander dat dan doet. In de laatste fase van de wedstrijd krijgt Roda '46 ook wat kansen, maar ook die worden (gelukkig) gemist. Na het laatste fluitsignaal rest een frustrerend gevoel. Beter zijn en de betere kansen hebben, maar desondanks toch 'maar' met 1 punt terug naar Veenendaal. Desondanks gaan we vol goede moed toewerken naar de aankomende wedstrijd tegen Wasmeer O19-1.