DOVO rekent af met uitsyndroom in Ermelo en pakt punt

21 april 2024 14:30

Jeroen van den Berg

Dat DOVO het altijd lastig heeft in Ermelo konden we vooraf al lezen. Ook afgelopen zaterdagmiddag verliep niet gemakkelijk, maar slaagde het team van Jeroen van Bezouwen erin om knap een punt te behalen. Na een vroege voorsprong van DOVO, nam DVS '33 in de tweede helft de leiding. DOVO herpakte zich en vocht zich terug naar een gelijkspel.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen of DOVO kon al juichen. Na een te korte terugspeelbal van Sem de Wit was Nick Hak alert. Hij rondde af langs de uitkomende doelman en schoof de bal eenvoudig in het lege doel. DOVO was daarna meteen weer gevaarlijk. Chris Verheul onderschepte een pass van Stef Nijland. Zijn schot werd echter geblokt door een speler van DVS'33 en ging naast.

Ook de thuisploeg kreeg kansen in de eerste helft. Een vrije trap van Stef Nijland ging net naast en een schot van Sam Crowther werd gepakt door Nick van den Dam. Vlak voor rust stuurde Max den Boer Chris Verheul diep. Alleen voor doelman Dean Bredewolt wipte de aanvaller de bal over hem heen, maar Maarten van Dijk voorkwam een doelpunt door op de doellijn te redden.

Amper twee minuten na de start van de tweede helft stond het weer gelijk. Benjamin Roemeon kapte naar binnen en schoot met rechts vanaf de rand van het zestienmetergebied, waardoor Nick van den Dam kansloos was. DVS'33 Ermelo rook dat er meer te halen viel. Tien minuten later bereikte een voorzet van Benjamin Roemeon het hoofd van Sam Crowther bij de tweede paal. De spits kopte de bal via de grond achter de doelman, wat wel als geldig doelpunt werd toegekend. Even daarvoor had Stef Nijland ook al gescoord, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Aan de andere kant overkwam Nick Hak hetzelfde lot. Hij kopte een vrije trap van Matthijs van Nispen via de paal binnen, maar ook deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Toch slaagde hij er tien minuten voor het einde in om alsnog te scoren. Na een prachtige actie van Chisom Leonard Johnson dook de spits op bij de eerste paal en tikte hij de gelijkmaker en tevens de 2-2 eindstand binnen!