Toekomstig DOVO-speler schiet Hercules langs DOVO

24 maart 2024 14:30

Jeroen van den Berg

Op Sportpark Voordorp leed DOVO tegen Hercules een 1-0 nederlaag. Saillant detail: het was de naar DOVO vertrekkende Lars Vermeulen die met de enige treffer van de wedstrijd zijn huidige club tegen zijn toekomstige club de drie punten bezorgde

DOVO had het zwaar in de openingsfase. Met name Lars Vermeulen was enkele keren gevaarlijk. Eerst zag hij vroeg in de wedstrijd een vrije trap gekeerd worden door Nick van den Dam. Ook bij zijn schot niet veel later kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Een kopbal vervolgens van diezelfde Lars Vermeulen ging naast het doel. DOVO kon daar weinig tegenover zetten. Het schot van Matthijs van Nispen, dat over het doel ging, was het eerste en beste wapenfeit.

Tien minuten voor rust was het wel raak voor Hercules én voor Lars Vermeulen. Deze keer was de vrije trap wel te machtig voor Nick van den Dam. Vlak na rust leek DOVO langszij te komen. Guido van Dijk nam het doel van Hercules onder vuur maar zag zijn schot op de paal uiteen spatten.

DOVO had weinig te vertellen op het natuurgras in Utrecht. Telkens was het Nick van den Dam die een doelpunt wist te voorkomen. Zo ook vlak voor tijd. Vanaf de strafschopstip mocht Lars Vermeulen aanleggen voor zijn tweede van de middag. Maar nu  was Nick van den Dam niet meer te verslaan. Hij keerde de inzet van de toekomstig DOVO-speler.