DOVO kan geen vuist maken tegen IJsselmeervogels

3 december 2023 14:30

Jeroen van den Berg

De klassieker tussen de rooien uit Veenendaal en die uit Bunschoten-Spakenburg is gewonnen door IJsselmeervogels. In Veenendaal kwamen zij beter voor de dag dan DOVO. Na een 1-1 ruststand eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor de gasten.

De gasten begonnen, nadat de rook was opgetrokken, sterk aan de wedstrijd. Het was uitblinker Nick van den Dam die keer op keer een tegentreffer voorkwam. Drie keer was het Marouane Afaker die in de doelman een sta-in-de-weg vond. Na een kwartier moest Nick van den Dam wel capituleren. De voorzet van Jim Hulleman werd door Dennis Knuiman simpel ingetikt.

Het eerste wapenfeit van DOVO leek te komen nadat Junior van der Velde een diepe bal van Nadir Achahbar op Guido van Dijk verkeerd leek in te schatten. Met zijn hand voorkwam hij bijna een vrije doorgang richting het doel van Julian Prinsen. Vijf minuten later werd dit moment al snel vergeten. Een slimme voorzet van Lilinho Martins vond Nick Hak bij de eerste paal. Deze spits passeerde met een rake kopbal Julian Prinsen in de korte hoek.

In de tweede helft was de wedstrijd nog geen tien minuten oud of wederom dook Marouane Afaker op voor Nick van den Dam. De doelman pareerde het harde schot met zijn vuisten maar kon niet voorkomen dat Jesse Schuurman de rebound raak schoot. Twee minuten later was het weer Marouane Afaker die een dot van een kans kreeg. Maar wederom kwam Nick van den Dam als winnaar uit de strijd.

De 1-3 hing al geruime tijd in de lucht en viel uiteindelijk op het uur spelen. Een voorzet van Dennis Knuiman werd bij de eerste paal door Jesse Schuurman slim raak geschoten. DOVO ging hierna op jacht naar een treffer. Met nog een kwartier te spelen werd Timo Pluk op rechts weggestoken. Zijn voorzet werd door iedereen gemist, maar bereikte wel Mohamed El Kharbachi. Het gehaaste schot van de vleugelaanvaller vloog een metertje over het doel.

In de slotfase maakte Lars Rebergen het toch nog spannend. Een afvallende bal nam de centrumverdediger vol op zijn linker pantoffel en zag zijn schot achter Julian Prinsen verdwijnen. Het laatste wapenfeit, een vrije trap vanaf de zijkant, werd door IJsselmeervogels vakkundig onschadelijk gemaakt.