DOVO vecht zich terug na achterstand en speelt gelijk

28 oktober 2023 20:30

Jeroen van den Berg

DOVO heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan Kampong. Na een gezapige eerste helft, waarin beide ploegen geen kansen wisten te creëren, werd er gerust met de logische brilstand. In de tweede helft werd de wedstrijd opener. De gastheer kwam via Tijs Ditvoorts aan de leiding. Een afstandsschot van Matthijs van Nispen bepaalde de eindstand op 1-1.

Het was direct puzzelen voor de deze week gestarte Jeroen van Bezouwen. De hoofdtrainer had in Utrecht onder meer niet de beschikking over Lars Rebergen, Thijs van Amerongen, Ebbe Wenting, Raygivano Dompig, Nick Hak, en Lulinho Martins (allen geblesseerd) en de geschorste Guido van Dijk. Timo Pluk nam daardoor plaats in het hart van de verdediging en Nadir Achahbar startte in zijn basisdebuut als linksback. Ook op de bank zat een debutant. Robin de Vries, zoon van mister DOVO Dirco de Vries, voegde zich voor het eerst in een competitiewedstrijd bij het visitekaartje van de club!

Moeizaam ging het in de eerste helft op Sportpark Maarschalkerweerd. Beide ploegen hadden moeite het doel te vinden. Echte kansen waren er dan ook niet. Waar Nick van den Dam een keer een schot van Maurits Gersen moest keren, zag hij ook een kopbal van Siemen Eijkemans voorlangs gaan. Zijn collega Job Peeters hoefde helemaal geen redding te verrichten. Met nog ruim 5 minuten op de klok zag Jeroen van Bezouwen zijn ziekenboeg nog verder vollopen. Na een stevig blok moest Max den Boer de wedstrijd vroegtijdig met een voetblessure verlaten. Hij werd vervangen door Shaquille Prijor.

In de tweede helft werd de wedstrijd opener. DOVO nam meer het heft in handen. Goed positiespel leverde meerdere keren een vrije man op het middenveld op. Bijna leverde zo'n situatie de openingstreffer op. Chisom Leonard Johnson mocht vrij het zestienmetergebied in snijden. Oog-in-oog met doelman Job Peeters probeerde de aanvaller hem in de korte hoek te verschalken. Een prima reflex van de doelman leverde DOVO slechts een corner op.

Aan de andere kant was het niet veel later wel raak. Een corner van Milan Maintz werd bij de tweede paal uitstekend teruggelegd op de geheel vrijstaande Tijs Ditvoorts. De verdediger twijfelde niet en ramde de bal achter een kansloze Nick van den Dam. Voor DOVO het sein om met nog meer aanvallende intenties te gaan spelen en jacht te maken op de gelijkmaker.

Het eerste wapenfeit was van Shaquille Prijor. Nadat hij goed naar binnen trok, zag hij zijn schot voorlangs gaan. Ook Kampong kreeg nog een kans. Jort de Zeeuw zag zijn inzet in het zijnet verdwijnen. Met nog ruim 5 minuten te spelen viel de bal voor de voeten van Matthijs van Nispen. De creatieve middenvelder twijfelde geen moment. Met zijn fluwelen rechterbeen pegelde hij de bal hard via de onderkant van de dwarsligger achter Job Peeters. Tijd om de gelijkmaker te vieren was er niet. DOVO wilde meer en ging door waar het mee bezig was.

Als Timo Pluk dan wanneer de klok de 90 aantikt een prachtige pass aflevert op Mohamed El Kharbachi veert het Veense publiek op. Tussen twee man in weet de aanvaller de bal moeilijk te controleren en ziet er net een Utrechts voetje tussen komen, waarna de laatste kans van de wedstrijd verkeken is. Waar beide ploegen speelden met de intentie om te winnen, moeten ze het doen met een puntendeling.