DOVO onderuit bij Sparta Nijkerk

10 september 2023 18:45

Jeroen van den Berg

Tropische omstandigheden. Dat waren het afgelopen zaterdag in Nijkerk toen Sparta Nijkerk en DOVO het tegen elkaar op moest nemen. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de tweede helft. Uitgerekend voormalig DOVO-speler Roy Bakkenes nam de enige treffer voor zijn rekening. Een vrije trap schoot hij met uiterste precisie achter Nick van den Dam.

Veel viel er in de eerste helft niet te beleven. Twee kopkansen voor DOVO. Eerst was het Chisom Leonard Johnson die zijn kopbal ver voorlangs zag. Wat groter was de kans van Guido van Dijk. Hij dook bij een voorzet voor de goal op maar zag zijn harde kopbal een meter of 2 over het doel van Mathijs Swaneveld vliegen. Bij Sparta Nijkerk kreeg Christos Ibrahim de kans op de openingstreffer, maar zijn inzet verdween naast het doel.

In de tweede helft was het Ebbe Wenting wat het probeerde maar kwam niet verder dan een rolletje. Aan de andere kant was het aan Nick van den Dam te danken dat het 0-0 bleef. Hij verwerkte een schot van Mark van der Weijden tot corner.

Toch moest Nick van den Dam 10 minuten na rust capituleren. Nadat Max den Boer een overtreding beging op een meter of 25 van de goal, volgde een vrije trap en nam Roy Bakkenes plaats achter de bal. Zoals hij ook in zijn DOVO-periode weleens deed. Schoot hij ook nu de bal met uiterste precisie binnen. Niet lang daarna was het opnieuw de doelman die een doelpunt voorkwam. Het schot van Mike Ahrens spatte op de vuisten van Nick van den Dam uiteen.

DOVO ging opzoek naar de gelijkmaker en Sparta Nijkerk kwam er enkele keren levensgevaarlijk uit. Maar een goede ingreep van een DOVO-verdediger of Nick van den Dam voorkwam een verdubbeling van de score. DOVO wilde in het slot nog wel maar tot kansen kwam het niet. Na ruim 90 minuten voetballen vond arbiter Droge het mooi geweest.