4 oktober 2014 8:30

Zaterdag stond er een pittige wedstrijd op het programma.
Hooglanderveen F1 kwam op bezoek. Zij hadden ook al wat gewonnen en een keer nipt verloren of gelijk gespeeld.
Nadat we even een rustige kleedkamer hadden opgezocht kon Jacco de opstelling bekend maken. Ook nog even de tip gegeven dat we na het passen meteen weer moesten vrijlopen. Dat hadden we veel getraind de afgelopen week.
We gingen prima van start. Mooi voetbal, veel overspelen en veel vrijlopen na de pass. Goed gedaan jongens! Vanuit een corner kwamen we op een 1-0 voorsprong. De verdediger van Hooglanderveen kreeg de bal verkeerd op zijn hoofd en de bal vloog in de goal. De 2-0 was een hele mooie. Een mooie harde corner werd perfect ingekopt. 2-0 met de rust.

RUST: In de rust aangegeven dat we goed speelden, maar dat we er nog niet waren. Hooglanderveen speelde ook mooi en verzorgd voetbal. Zij speelden de bal ook al erg goed naar elkaar over en kwamen er een paar keer gevaarlijk uit. Gelukkig hebben we een goeie keeper!

Tweede helft: Al snel in de tweede helft knalden we de 3-0 tegen de touwen en leek de wedstrijd beslist. Hooglanderveen dacht daar echter anders over. Zij lieten alle schroom van zich afvallen en begonnen ons af te jagen. Daar waren we wel even van onder de indruk. Vanaf dit moment was het vooral de tegenstander die de bal had. Nu moesten we als team keihard gaan knokken voor ieder bal. Dat was toch best lastig bleek wel. Hooglanderveen scoorde de 3-1 en je voelde dat ze erin begonnen te geloven. Met veel kunst en vliegwerk hielden we de 3-2 lang van het scorebord. Uiteindelijk viel die toch. Met nog een paar minuten te spelen werd het wel erg spannend. Gelukkig hield de scheidsrechter het na 24 minuten voor gezien en blies hij voor het einde van de wedstrijd. Een zwaar bevochten overwinning in een perfect sportieve wedstrijd.

Een wedstrijd die alles in zich had. Goed voetbal, veel inzet, veel sportiviteit (zowel langs de lijn als in het veld) mooie goals en prachtige reddingen van beide keepers.

We hebben weer genoten jongens. Kijken of we volgende week nog moeten, maar eerst weer lekker trainen.