20 september 2014 12:15

Algemene informatie vooraf:

Voorlopig is Aron Veldhuizen van de B1 doorgeschoven naar de B2. Vandaag deed Wietse Kommerie van de B2 met de B1 mee. Tevens deed ook Zebedayo Manilakiza met de B2 mee. Deze week heeft ook Marnix van Dijk voor het eerst weer meegetraind die het seizoen begonnen was in de B4 echter dit niveau beviel hem niet en had aangegeven wel weer in de selectie te willen spelen. Na een gesprek en ook de begeleiding van de B4 op de hoogte te hebben gesteld is hij weer in de selectie opgenomen.

Algemeen wedstrijdbeeld eerste helft:
Aangeven dat deze tegenstander de week ervoor met een wel hele ruime overwinning was gestart, 10-1 tegen VVZ’49. En we wel op onze hoede moesten zijn.

We starten de wedstrijd met de informatie dat de jongens rust in het spel moesten brengen en de ballen strak op elkaar moesten inspelen en weer de driehoekjes moesten zoeken om uiteindelijk de vrije man in de diepte te vinden. Vanaf het begin was het duidelijk dat dit een fysieke tegenstander was die niet schroomde om een tik uit te delen. Wederom hadden we een vroege voorsprong doordat uit een corner van Kaya was het Tim die de bal in het goal kopte. Daarna ontstond er een periode met veel balaanname problemen wat door Ab van Ojik gelijk op de kwaliteit van de bal en het kunstgras werd afgewimpeld. Uiteindelijk kreeg hij de scheidsrechter zover dat we met een inspeelbal van DOVO verder gingen.

De 0-2 kwam uit een inworp van Niels waarbij de bal bij de verdediger kwam die hem tekort op zijn keeper terug speelde zodat Aron net voor de keeper de bal opzij kon tikken en Sander er als de kippen bij was om de bal in het lege doel te tikken. Hierna volgde wel een veldoverwicht echter waren we niet in staat om de voorsprong verder uit te bouwen en moesten we zelfs in de 26e minuut een tegendoelpunt incasseren. Een corner ging over iedereen heen en onze spelers bij de eerste paal vonden het niet nodig om de bal weg te koppen waardoor de speler bij de 2e paal de bal simpel kon inkoppen, 1-2. Dan denk je even bij jezelf zouden we het dan toch nog lastig krijgen? Het antwoord werd snel gegeven doordat we in de 30e minuut de marge weer op twee doelpunten terug brachten. Matthijs stuurde Sander met een mooie pass de diepte in en schoot netjes onder de keeper door, 1-3. Dit was ook gelijk de ruststand.

Algemeen wedstrijdbeeld tweede helft:
In de rust werd er aangegeven dat we de bal sneller moesten laten rond gaan en dan de vrije man moesten zoeken. Wij hadden in elk geval het idee dat we ze in de 2e helft snel de genade klap konden geven.

Ondanks alle goede bedoelingen starte VVZA beter aan de 2e helft dan wij en weer was het slordige passing wat het probleem was. Gelukkig voor ons kon de tegenstander niet heel veel uithalen en pakte we het na een aantal minuten toch weer op. Een diepe bal op Menno die de bal op Kaya gaf en die de bal vervolgens inschoot bracht ons op 1-4 en de definitieve beslissing. De tegenstander probeerde nog door stevige aanslagen ons uit het spel te halen maar de scheidsrechter had dit goed door en bracht met wat kaarten de rust terug. Vanaf dat moment konden we frank en vrij combineren en was het in de 63e minuut Matthijs die een bal op Menno gaf die hem netjes in schoot, 1-5.

Het slot akkoord kwam in 69e minuut uit de koker van Zebedayo Manilakiza die de mooiste goals van de dag maakte door fraai vanaf de linker vleugel de bal cross in de bovenhoek schoot wat dus de einduitslag van 1-6 op het scorebord bracht.

Kortom ook deze tegenstander was een maatje te klein voor deze jongens. Het zal nu zaak worden om geconcentreerd te blijven spelen elke week en niet te gemakzuchtig te worden om een mooi resultaat te behalen dit seizoen met goed verzorgt voetbal en veel spel vreugde aangezien dat nog steeds het belangrijkste is van dit spelletje.