86'

Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

27 september 2014 15:00

Groot, L.C.S. de

DOVO 2 haalde in Bunschoten-Spakenburg de volle winst door thuisclub IJsselmeervogels 2 een pak op de broek te geven. De Veenendalers wonnen met 2-5. Aanvoerder Gerard Diepeveen nam het team bij de hand en scoorde vier keer. Het andere doelpunt kwam van Thijs Klopper.

Uitdaging
Het talentvolle team stond voor een uitdaging. Vaak mooie wedstrijden op de Westmaat, gelegen aan de Zuiderzee, maar ook zware duels. Deze keer was het geen uitzondering op die 'regel'. Vorig seizoen werd het 'oude' DOVO 2 op twee nederlagen getrakteerd, dat moet anders was de gedachte.

In het beginsel was het aftasten, waarbij DOVO wel een lichte overhand had. In de 16e minuut kwam DOVO 2 door een doelpunt van Gerard Diepeveen op voorsprong. Lester Scholte bediende op maat en Diepeveen rondde beheerst aan de binnenkant af: 0-1. DOVO bleef af en toe slordig en niet altijd zuinig genoeg in balbezit. Het maken van keuzes hoort erbij, beslissing moeten worden genomen. Dat is een groeiproces dat onder andere weerstanden bijgeslepen moet worden. Leiderschap in het veld is ook een onderdeel. De rooie vogels kwamen snel langszij (1-1) en vlak voor rust viel de 2-1. Een flinke domper voor de Veenendaalse equipe, temeer het zelf ook nog behoorlijke kansen kreeg door o.a. de ingevallen Ruben Rentenaar (voor de geblesseerde Lester Scholte) die twee keer achter elkaar paal trof.

Cruciaal
De tweede helft begon niet met de juiste drang en DOVO mocht van geluk spreken dat doelman Rik Bevaart in 1v1 een heel belangrijke bal pakte. Daarna werden de rollen op het veld snel omgedraaid, speelde DOVO heel sterk en was het dus Veenendaal wat de klok sloeg in het vissersdorp. Thijs Klopper rondde prima af na een assist van de sterk spelende David Scholte (2-2) en vervolgens zorgde Gerard Diepeveen voor een zuivere hattrick door in één helft drie keer achter elkaar te scoren, zonder tussenkomst van een ander doelpunt: een vrije trap van 23 meter (2-3), een penalty doordat Jan Sterkenburg binnen de beruchte lijnen werd gevloerd door tegenstander Sjohn van Gulik (2-4) en de laatste goal was een prachtige bal over de keeper, na wederom goed doorzetten op de verdediging van de ‘rooien’.

De op diverse plaatsen gewijzigde verdediging stond weer als een huis en een fantastisch middenveld, een onmisbare schakel in alle hoofdmomenten van het voetbal. Al met al een prachtige prestatie van het gehele DOVO team en zijn staf, waarbij de spelers die invielen - altijd lastiger - weer hun meerwaarde bewezen. Chapeau!

Zaterdag 4 oktober staat voor DOVO 2 het thuisduel tegen WV-HEDW 2 op het programma. Het duel wordt gespeeld op Sportpark Panhuis en start om 11.30 uur.

IJsselmeervogels 2 - DOVO 2 2-5 (2-1)

Scheidsrechter: Groot, L.C.S. de

Gele kaarten: S. van Gulik (IJsselmeervogels)

Opstelling DOVO: Rik Bevaart, Marco de Gooijer (Erwin van Manen), Daan Koenen, Bas Muller, Mike Schoeman, David Scholte, Gerard Diepeveen (Tim Boogers), Jacco van den Brink, Michel de Kruif (Jan Sterkenburg), Lester Scholte (Ruben Rentenaar), Thijs Klopper (Edwin Elbertsen).

Niet gespeeld: Koen Hagelstein (blessure), Harm-Jan Haan (blessure) en Leon Parrin (blessure).