Scheidsrechter

Arent Veldhuizen

Algemene informatie vooraf:

Geen spelers vanuit de B1 doorgeschoven gekregen. Spelerspas van Omar El Azami nog niet binnen dus kon nog niet meedoen en Mathijn van Herk nog steeds geblesseerd.
’s Ochtends vroeg geconfronteerd dat er geen scheidsrechter beschikbaar was voor de B2 gelukkig was Arent Veldhuizen (vader van Aron) bereidt om zijn planning aan te passen zodat hij richting DOVO kon komen om de fluit ter hand te nemen, Arent nogmaals bedankt.

Algemeen wedstrijdbeeld eerste helft:

Afgelopen week was er door de heren goed en fel getraind dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Hoe anders is dan uiteindelijk een wedstrijd. Vanaf het begin zat Cobu Boys er zeer kort op en hadden we moeite met de opbouw wat dus tot veel bal verlies leidde. Kwam ook nog eens bij dat we niet fel startte en je kunt op je klompen aanvoelen dat dit gevolgen zou hebben. Na de afgelopen twee wedstrijden zelf vroeg te hebben gescoord deed onze tegenstander dat nu, in de 4e minuut werd de grote, sterke spits van Cobu Boys geen stro breed in de weg gelegd en tekende voor de 0-1. Dan denk je als begeleiding nu zullen we wel wakker worden maar niks was minder waar. Ze bleven er kort opzitten en wij schakelden niet op tijd over op een andere opbouw. Kwam bij dat de tegenstander 4-4-2 speelde waar wij ook niet helemaal goed op reageerden.

Als wij dan in de 13e minuut de tegenstander ook nog helpen door een schijnbaar simpele bal veel te kort op de keeper terug te spelen. Hierdoor kon een speler van Cobu Boys, zonder dat hij ook maar iemand van ons in zijn nek had zitten, de bal simpel oppikken net voor Stefan en vervolgens de bal eenvoudig in het doel loopt, dan begrijpt iedereen dat het geen gemakkelijke wedstrijd zal gaan worden, 0-2.

We hadden echt problemen om in de wedstrijd te komen en ons onder de druk uit te voetballen. Maar het kon nog erger, binnen het half uur lag zelfs de 3e voor de tegenstander in het netje. Een diepe bal op de grote, sterke spits die vervolgens gewoon kan aannemen, stukje doorlopen en de bal vanaf de rand van de 16 meter strak mag inschieten.

Gelukkig werden we toen wakker en vonden onze jongens het wel genoeg. Vanuit een vrije bal komt de bal aan de linker kant terecht en bijna vanaf de achterlijn schiet Wietse de bal hoog voor en kopt Kaya de bal bij de 2e paal in, 1-3. Nu draaiden wij de rollen om en gingen we de tegenstander onder druk zetten waardoor de achterhoede de bal kwijt raakte en Sander alleen op de keeper af kon gaan en netjes onder de keeper door schoot, 2-3. Aangezien dit net voor rust was is dat natuurlijk altijd lekker met zo’n slot van de 1e helft de rust in gaan als je van een 0-3 achterstand terug komt.

Algemeen wedstrijdbeeld tweede helft:

In de rust was er eigenlijk heel veel te bespreken echter werd er gekozen om kort aan te geven wat er anders moest en natuurlijk benadrukt dat we de lijn van de laatste 10 minuten moesten doortrekken en de tegenstander geen gelegenheid moesten geven om weer in hun spelletje te komen. Neemt niet weg dat de tegenstander zich nog niet gewonnen gaf. In de 52e minuut wordt Sander de diepte ingestuurd en wordt hij in onze ogen binnen de lijnen neergelegd. De scheidsrechter oordeelde echter anders en legt hem er buiten. Tegenstander kreeg een gele kaart en mocht 10 minuten naar de kant. Aangezien Kaya de bal op een geweldige manier strak in het kruis krulde maalde niemand er meer over dat er een vrije bal was gegeven en geen penalty, 4-3. Vlak daarna was er een ongelukkige botsing tussen Sander en de laatste man waarbij de laatste man ongelukkig viel en naar het liet aanzien met een gebroken pols het veld moest verlaten. De tweede helft werd het allemaal een stuk onvriendelijker en moesten er hier en daar wat brandjes worden geblust in en buiten het veld.

Gelukkig lieten onze jongens zich niet mee slepen en bleven ze proberen om een ruimere marge te creëren. Die kwam er dan ook in de 72e minuut, op het middenveld werd een stevige tackel ingezet echter de middenvelder speelde de bal voordat hij werd geraakt en de scheidsrechter gaf keurig voordeel (speciaal voor AvO even gemeld) Menno stuurt Kaya daarna de diepte in die de bal controleert en mooi binnenschiet, 5-3. En nog was de wedstrijd niet gespeeld en moesten we blijven opletten en moest de paal 5 minuten voor tijd ons even helpen.

Toch zou Cobu Boys vlak voor tijd nog wat terug doen en werd een vrije bal niet goed door de verdediging weggewerkt waardoor een tegenstander de bal in een wir war van spelers alsnog binnen schoot, 5-4.

Gelukkig was er geen tijd meer om verder onze voorsprong nog uit handen te geven. Kortom een nuttige overwinning waar we weer veel uit kunnen halen wat beter moet maar we hebben ook een aantal goeie dingen gezien die we moeten proberen vast te houden en verder op door proberen te bouwen.

Volgende week gaan we op bezoek bij Hoogland die op dit moment de ranglijst sluit maar voor onderschatting is geen plaats in deze fase van de competitie.