Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

13 december 2014 14:30

Brito Roque, S. de

Opstelling

DOVO heeft op eigen veld met 0-1 van DFS verloren. Vlak voor rust maakte Mike Louwaars de 0-1 na een fout in de verdediging van de thuisclub. DOVO had vele kansen op de gelijkmaker, maar de vele kansen en een penalty werden door DOVO niet benut.

DOVO begon de wedstrijd, net zoals voorgaande weken, met enkele mutaties in de formatie. Mike van der Kooij en Taner Ozbek waren op de doordeweeks geblesseerd geraakt, en hun posities werden overgenomen door Colin Broers en Bas Muller. Voor de 19-jarige Jacco van den Brink was er ook een plek bij de ‘eerste elf’.

DOVO begon fris en aanvallend aan de wedstrijd. Toch duurde het voor dat er een eerst gevaar was voor DFS doelman Richard Arends. In minuut 23 legde Saïd Echargui de bal klaar voor Roy Bakkenes, maar het schot van de middenvelder ging net naast. In deze fase van de wedstrijd rook DOVO bloed, en werd voorin ook gevaarlijk. Een vrije trap werd gevaarlijk ingedraaid, Bas Muller kopte achterwaarts, maar Arends wist de bal net onder de lat weg te tikken. Uit de daaropvolgende hoekschop had DOVO de 1-0 moeten maken. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de voeten van Van den Brink. De jongeling aarzelde niet en haalde hard uit. Het schot werd gekraakt, en kwam ineens voor de voeten van Wouter van der Molen, die voorin was blijven staan. De aanvoerder van DOVO wist de bal van ongeveer vijf meter naast het doel te krijgen via doelman Arends.

De DOVO storm ging iets liggen, grote kansen waren er voor rust niet echt meer. DOVO bepaalde wel het spel en stond prima te spelen. Toch sloeg het noodlot toe op slag van rust toe, nadat Colin Broers een bal verkeerd aannam, en de bal voor de voeten van DFS aanvaller Mike Louwaars kwam. Louwaars ging recht op Peter Veeneman af, twijfelde niet en schoot overtuigend binnen. DOVO was één minuut de kluts kwijt, want na de aftrap kreeg Elvin Hardeveld door geklungel van DOVO de kans om 0-2 te maken, maar zijn strakke schot ketste af op de paal.

DOVO begon met een wijziging aan de tweede helft. Rik van der Eerden nam de plaats van Saïd Echargui in. Waar DOVO in de eerste helft makkelijk speelde, was DOVO begin tweede helft erg zoekende. Pas na 67 minuten gebeurde er weer iets voor het doel van Arends. Erik van de Putte anticipeerde op een bal, werd licht vastgepakt en ging naar de grond. Scheidsrechter Brito Roque zag niets in deze situatie. Even later ging de bal wel op de stip. Van de Putte werd neergehaald in de zestienmeter en nu besloot Brito Roque wel te fluiten. Roy Bakkenes stond achter de bal, maar zijn inzet ging, net zoals vorige week bij Leon Toonen, niet tussen de palen.

DOVO ging alles op alles zetten voor sowieso een punt, maar makkelijk ging het allemaal niet. Een kwartier voor tijd kreeg Rik van der Eerden een goede voorzet vanaf rechts, maar de spits raakte de bal niet goed en verdween hoog over. Opnieuw was er een moment in de zestienmeter van DFS waar scheidsrechter Brito Roque voor had kunnen fluiten, maar liet dit na. Trainer Jeroen Peters was het hier duidelijk niet mee eens, en kreeg een rode kaart voor zijn commentaar op de leiding. Zes minuten voor tijd werd er een overtreding gemaakt op de rand van het zestienmetergebied van DFS. Rik van der Eerden ging achter de bal staan, en zijn inzet werd gepakt door Arends. DOVO probeerde het nog wel, alleen inzetten van de ingevallen Guido de Graaf en Rik van der Eerden werden niet gevaarlijk voor het DFS doel.

Ondanks dat DOVO het betere spel had, verloor het van DFS. De ploeg van oud prof Jan van Deinsen nam de drie punten mee naar Opheusden. Bij DOVO overheerste de negativiteit nederlaag. Toch kan er ook met enige positiviteit terug gekeken worden, aangezien DOVO jeugdspelers lieten zien het niveau aan te kunnen. Zo speelden de in de competitie debuterende Jacco van den Brink en Bas Muller de hele wedstrijd, en werd de laatstgenoemde uitgeroepen tot ‘Man van de wedstrijd.’