6 september 2014 14:30

Scheidsrechter

S. Ifrandi

Opstelling

DOVO heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op eigen veld werd promovendus FC Breukelen met 2-1 verslagen. Een doelpunt vlak voor en na rust was voor DOVO genoeg om de drie punten in Veenendaal te houden.

In een eerste kwartier waarin DOVO het betere van het spel liet zien wist het geen grote kansen te creëren. Yannick Cornelisz was er vroeg in de wedstrijd dichtbij schuin voor het doel zag hij zijn schot gekeerd worden door Aaron Balk. De gasten kwamen hierna steeds beter in de wedstrijd. Verder dan een door Peter Veeneman makkelijk gepakt schot van Luciën Dors kwamen ze echter niet.

Drie minuten voor de rust was het dan wel raak. Leon Toonen was er als de kippen bij nadat Edwin Soenarto een voorzet verkeerd beoordeelde. De goalgetter kwam als winnaar uit het duel en passeerde Aaron Balk met een droge knal gemakkelijk.

Vlak na rust kon het Veenendaalse publiek opnieuw juichen. Een voorzet van Ariën Bakkenes werd ter hoogte van de penaltystip door Rik van der Eerden met een prachtige boog over Balk in het doel gekopt.

Na een doelpunt uit een goed lopende aanval van FC Breukelen met Mitchell van Friderici als eindstation kwamen de mannen van Cor ten Bosch weer terug in de wedstrijd. Rik van der Eerden leek de wedstrijd definitief op slot te gooien maar tot grote teleurstelling zag hij zijn harde knal op de paal uiteen spatten.

DOVO kwam er nog enkele malen gevaarlijk uit maar gescoord werd er door beide ploegen uiteindelijk niet meer. Na vijf minuten blessuretijd vond arbiter Ifrandi  het genoeg en kon DOVO de eerste driepuntet van het seizoen noteren.