38'

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 10

20 september 2014 9:30

Cas Geebel

Zaterdag 20 september mochten we op veld 3 aantreden tegen Hoogland F1. Hoogland had net als wij de eerste wedstrijd gewonnen. We hadden goed getraind en hadden er allemaal zin in.

Jacco maakte de opstelling bekend en toen mochten we naar buiten. De scheidsrechter was Cas Geebel uit de A1. Keurig op tijd stonden de jongens in een rijtje om even de handen te schudden. Een mooi sportief gebaar. Meteen daarna begon de wedstrijd. DOVO begon sterk en drukte Hoogland achteruit. We speelden veel op de helft van de tegenstander en kwamen vaak in een goede positie om te schieten. Jammer genoeg stond er een sterke keeper in het doel die alle schoten tegenhield. Na een klein kwartiertje viel gelukkig toch de 1-0. Helaas werd het ook al snel weer 1-1 door een keihard schot van Hoogland.
RUST.
In de rust hebben we aangegeven dat we goed aan het voetballen waren. We vroegen aan de jongens waarom de keeper de ballen zo goed kon tegenhouden. Daar hadden ze wel enkele verklaringen voor. Niet hard genoeg, niet dichtbij genoeg, maar vooral niet goed genoeg in de hoeken geschoten vertelden ze ons. We spraken af dat ze in de tweede helft zouden proberen om nog iets meer in de hoeken te gaan schieten.

Tweede helft.
In de tweede helft ging het nog een stukje beter dan in de eerste helft. We scoorden na een minuut of 5 de 2-1 en toen was het de ban gebroken. Vlot liepen we uit naar 5-1 met mooi en goed voetbal. na 5-2, 6-2 en 6-3 kwam de uiteindelijke einduitslag van 7-3 op het scorebord te staan. Al met al een goede overwinning tegen een goede en sportieve tegenstander.

Maandag en woensdag weer lekker trainen en dan wacht zaterdag de derde wedstrijd in de competitie.