C-junioren zaterdag, C1, 3e divisie B

20 september 2014 12:00

Abouyahya, M.

ASC Waterwijk C1 – DOVO C1

Vandaag mocht DOVO C1 het opnemen tegen ASC Waterwijk zij hadden 2x gelijk gespeeld en wij hadden afgelopen zaterdag veel vertrouwen getankt door GVVV C1 met 6-2 te verslaan. Afgelopen woensdag hadden we een nuttige oefenwedstrijd gespeeld tegen Houten C1 wel helaas met 5-3 verloren maar vooral de 2e helft goed gespeeld. Na een goede busreis richting Almere en een prima warming-up mocht DOVO beginnen met de volgende

Wissels:  Ids, Safouan , Sjoerd en Niels v L

Na wat problemen met de doelen begon de wedstrijd om 12:15 en floot de scheidsrechter voor het begin. In het begin waren er kansen voor beide ploegen met name Waterwijk miste aan het begin een grote kans. Even later raakte DOVO via Marco de paal en de lat. Het duel ging op en neer en het was een open wedstrijd. Het was een pittig potje. Helaas moest Max, die goed in vorm was de laatste weken,  met ademhalingsproblemen naar de kant, en werd vervangen door Niels van Laar. Achterin hadden we vooral problemen met de lange ballen van hun die over onze verdedigers vielen en Waterwijk had snelle spitsen. Met de nodige aanpassingen werd die vrij goed opgepakt. Verder had DOVO iets meer het initiatief gepakt en kreeg het wat meer kansjes. De scheidsrechter floot voor het einde van de eerste helft en we gingen met de brilstand de rust in. In de 2e helft zou de ploeg die de goal maakte waarschijnlijk het duel naar zich toe trekken dus het was belangrijk om vol aan de bak te blijven gaan en alles te geven om een goal te maken. Het was erg benauwd dus dat was niet voor iedereen even makkelijk. Tactisch werden er wat omzettingen gedaan en na de rust wisselde we ook een aantal jongens. De scheidsrechter floot voor het begin van de 2e helft. De tactische omzettingen bleken goed uit te werken met name Bart pakte dit erg goed op. DOVO had het heft in handen en probeerde op te komen richting het goal van Waterwijk wat leidde tot enkele kansjes. De wedstrijd werd wat fysieker er werden pittige duels uitgevochten.  In de 50e minuut was er een vrije trap voor DOVO, Marco ging achter de bal staan. En hij schoot de bal heerlijk achter de keeper! 0-1!! De opluchting was groot ook bij Marco die al wat kansjes net aan had gemist. Een heerlijk moment om te scoren en de wedstrijd open te breken. Na de 0-1 was de wedstrijd toch nog wel beide kanten op ook Waterwijk had nog wat dreiging richting Ewald. Een kwartier na de 0-1 ging Marco richting het goal van Waterwijk. Tarik die sloot goed bij,  kreeg de bal aangespeeld en schoot de bal eenvoudig langs de doelman! 0-2!! En de wedstrijd was beslist. Daarna volgde er nog enige spannende minuten er werd zelfs nog een onterechte penalty gegeven aan Waterwijk die Ewald prima pakte. Ook werden er nog 2 gele kaarten uitgedeeld maar dat maakte verder niet uit. De scheidsrechter floot voor het einde en DOVO wint na een prima pot met 0-2 in Waterwijk. Een belangrijke overwinning mannen als je zulke potjes naar je toe kan trekken kunnen we nog ver komen . Weer een echte teamprestatie! Naar afloop was het een gezellige boel in de kleedkamer en in de bus. Hou dit vast mannen want jullie kunnen zo goed voetballen. En hopelijk kunnen we deze lijn mooi doortrekken.

Verslag: Jurian Boon (assistent Trainer/Coach)