F-pupillen zaterdag, F2, 2e klasse 14

20 september 2014 8:30

Marthijn van Herk

Woord vooraf

De vader van Sem de Vries en Jurre Drost  namen voor-  en tijdens de wedstrijd de honneurs waar voor Gerard, die er deze dag niet bij kon zijn.
De nadruk werd gelegd op het overspelen wat erg belangrijk is.
En we gingen op gewoon gras spelen.

De wedstrijd

In het begin kregen we een paar kansjes, in de 7e minuut hadden we geluk.
Toen ging de bal via de handen van Sem via de onderkant van de lat er weer uit.
In de 11e minuut scoorde Jens na een assist van Amar via een mooie solo de 1-0.
We hadden verder de 1e helft nog een paar kansjes maar die gingen er jammer genoeg niet in.
In de 2e helft hadden we weer geluk dat er een schot van Hercules via de paal en Derek (die de 2e helft keeper was) niet in ging.
In de 5e minuut van de 2e helft scoorde Jens na een solo de 2-0.
In de 8e minuut van de 2e helft zelfs de 3-0 door Sem.
In de 10e minuut van de 2e helft kwam er een counter van Hercules, en werd het 3-1.

Hierna volgde er kans op kans voor DOVO, dit resulteerde in de 14e minuut terecht in de 4-1, weer door Jens.
Wij dachten dat we deze wedstrijd nu niet meer konden verliezen.
Door een mooie kopbal van Hercules in de 16e minuut van de 2e helft werd het 4-2.
Nu ging Hercules er weer in geloven, en de wedstrijd begon te kantelen in het voordeel van
Hercules.
Gelukkig hield Derek via een paar mooie reddingen de 4-2 nog lang vast.
In de 21e minuut van de 2e helft werd het echter nog 4-3.
Onze aanvallers hadden de krachten verspeeld, en konden niet meer helpen verdedigen.
Dit resulteerde in de 22e minuut van de tweede helft in de 4-4.

Conclusie

We moeten leren om een wedstrijd die we 4-1 voor staan rustig uit te spelen, door nog meer over te spelen.
Nu zijn er nog teveel jongens die voor eigen succes gaan en niet aan het teambelang denken.
Hercules heeft ons laten zien dat je door erin te blijven geloven door strijdlust nog gelijk kunt komen.
Jongens laten we hiervan leren, en een wedstrijd is nooit gespeeld voordat het laatste fluitsignaal heeft geklonken.