... (e.d.)
Assist: Rafik Azahaf

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 10

13 september 2014 9:30

Zaterdag 13 september speelden we de eerste wedstrijd in de competitie. We hadden meteen een mooie, uitdagende tegenstander. We mochten naar Bunschoten-Spakenburg voor een pot tegen de plaatselijke Ijsselmeervogels F1.

De accomodatie zag er strak uit en de jongens hadden er zin in. Vlak voor de wedstrijd kregen ze nog mooie trainingspakken en ook een nieuw t-shirt. Na het omkleden maakten we de opstelling bekend en vertelden weer even wat we graag zouden willen zien.

Op naar het veld......Welk veld moeten we eigenlijk, dat kan niet hier zijn, dit lijkt wel een E-team....Wat een grote knapen stonden daar klaar zeg. Je kon zien dat ze een paar keer moesten slikken.

De wedstrijd begon en we begonnen eigenlijk best goed. Meteen weer pingelen en overspelen, zoals jullie dat zo goed kunnen. Meteen ook de eerste kansjes. De tegenstander liet snel merken dat er wat hun betreft weinig te halen was vandaag. Met veel inzet, duwen wat trekken en de nodige slidings gingen ze er vol op. Onze jongens schrokken hier toch wel een beetje van terug. We kwamen wel op 1-0 voor maar al snel werd het 1-1.  De rest van de eerste helft waren we wel de bovenliggende partij. Er kwamen nog wat ballen op paal en lat, maar ook de Vogels kregen nog een enorme kans op 2-1.

RUST: Met 1-1 gingen we rusten. Eerst maar even lekker iets drinken en even vertellen aan elkaar hoe hard ze duwen en trekken.....Na een paar minuten riepen we de jongens bij elkaar. We gaven aan dat ze goed bezig waren en dat er heus nog wel een doelpuntje zou vallen. Ook geven we de tip om vooral lekker te blijven overspelen en zeker niet meer bang voor ze te zijn.

Meteen na rust gingen we er vol tegenaan. Jullie straalden uit dat jullie wilden winnen en dat ging ook gebeuren. Een prachtig afstandsschot zorgde voor de 2-1. Een mooie persoonlijke actie en het stond 3-1. Doorjagen op de bal en de keeper en het stond 4-1. Een aanval over rechts die plots verplaatst werd naar de linkerkant en het stond al 5-1...
We wisselden de laatste 2 spelers en toen waren julklie heel eventjes van slag. Eigenlijk uit het niets scoorden zij de 2-5 en de 3-5.
Jullie raakten niet in paniek, bleven goed voetballen en vlak voor tijd viel ook nog de 6-3.

Mooi gespeeld en hard voor elkaar gewerkt allemaal.