Mannen zaterdag, 2, Hoofdklasse A

13 september 2014 11:30

Kuizenga, K.

UPDATE: 14-10-2014. Montfoort 2 heeft zich teruggetrokken. De uitslag is komen te vervallen en zo ook de drie punten.

DOVO 2 heeft de Reserve Hoofdklasse A op een goede manier hervat met een 0-4 overwinning op v.v. Montfoort, ook wel beter bekend als ‘The Orange Machine’. De overwinning was dik verdiend. DOVO gaf niets weg en stond halverwege het duel via Tom Gesgarz met 0-1 voor. Nadat Gesgarz na rust 0-2 maakte, was het geloof bij de thuisclub weg. DOVO liet veel mogelijkheden onbenut, al had de assistent-(club)scheidsrechter ook zeker een aandeel in het beperkt aantal tegendoelpunten in Montfoort' voordeel. De eindstand bleef derhalve steken op 0-4 en daar kwam Montfoort goed mee weg.

Met het gelijkspel (0-0) in het achterhoofd en met de lijst aan langdurige afwezigen door blessures reisde DOVO dieper af in de provincie Utrecht. De vraag hoe de ploeg - na het goede spel en de toch wel teleurstellende uitslag van vorige week - zou aantreden werd snel beantwoord: binnen luttele minuten had DOVO de touwtjes in handen en zou deze geen enkel moment in het duel nog uit z'n handen geven. Montfoort werd overal opgejaagd door een fanatiek DOVO en de Oranje Machine wist zich zelf weinig rustmomenten te creëren.  De roodwitten startten dus sterk maar het duurde wel eventjes voor de Veenendaalse ploeg echt gevaarlijk werd voor het doel van Michel Belhadj Yahia, de betrouwbare sluitpost van de Montfoorters. De rode brigade was erg dominant in het duel en werd voor het gedurfde spel beloond met een mooie treffer. Vanuit een hoekschop kopte Tom Gesgarz, op aangeven van Gerard Diepeveen en vlak voor rust, de bal hard voorbij de defensie: 0-1.

Na rust ging DOVO op jacht naar een snelle 0-2. Binnen enkele minuten kreeg DOVO kansen en mogelijkheden, mede door gepruts bij de thuisploeg. Door goed door te zetten en in een klutssituatie kreeg Tom Gesgarz de bal mee en rondde prima af: 0-2 en leek de wedstrijd beslist.

Bij Montfoort was het geloof compleet weg maar DOVO wilde meer. Binnen drie minuten werd het duel in het slot gegooid door Michel de Kruif en Thijs Klopper, die zich goed opstelden en zo Ruben Rentenaar in de gelegenheid bracht de 0-3 te scoren, hetgeen hij ook deed. Na een enorme blunder van de doelman mocht Rentenaar ook de 0-4 op zijn naam schrijven. Desalniettemin prima doorgezet van de centrale aanvaller.

Een zege waar op deze zonnige zaterdag niets op af te dingen viel.

Zaterdag 20 september staat voor DOVO 2 het duel tegen Odin ’59 2 op het programma. Het duel wordt gespeeld op Sportpark Panhuis en start om 11.30 uur.

Montfoort 2 - DOVO 2 0-4 (0-1)

Scheidsrechter: Kuizinga, K.

Gele kaarten: Neeskens, Schutte, Prins (allen Montfoort), Koenen (DOVO)

Opstelling DOVO: Rik Bevaart, Leon Parrin (Mike Schoeman), Daan Koenen, Bas Muller, Marco de Gooijer ©, Tom Gesgarz (Edwin Elbertsen), Gerard Diepeveen, Jacco van den Brink, Michel de Kruif (Tim Boogers), Lester Scholte (Ruben Rentenaar), Thijs Klopper (Jan Sterkenburg).

Niet gespeeld: Koen Hagelstein (blessure), Erwin van Manen (blessure), Harm-Jan Haan (blessure), Guido Prins (doelman, A1)