C-junioren zaterdag, C1, 3e divisie B

13 september 2014 10:00

Huizinga, T.M.

DOVO C1 – GVVV C1

Op een lekkere zaterdag ochtend mocht DOVO C1 het opnemen in de derby tegen de buren. Eerder hadden we al gewonnen van GVVV voor de beker met 5-3 maar afgelopen week hadden we toch wel een tikkie opgelopen tegen Lelystad (3-0 verlies) dus we waren zeer benieuwd hoe we deze wedstrijd op zouden pakken.

Ids – Safouan-Milan-Xander – Merlijn

Om 10:00 floot de scheidsrechter voor de aftrap en DOVO probeerde de buren gelijk onder druk te zetten op het eigen sport park. Dit resulteerde al in een vroege 2-0 voorsprong door goals van Tarik en Marco! Wel door wat foutjes van gvvv maar de fouten werden goed afgestraft.  Jammer genoeg zakte DOVO naar de 2-0 wat terug in zijn niveau en liep te veel achteruit. De buren begonnen duels te winnen en wat beter in de wedstrijd te komen. Vlak voor rust maakte GVVV de aansluitingstreffer op een vervelend moment. De scheidsrechter floot voor de rust en GVVV had dus wat meer hoop. We probeerde de koppen even bij elkaar te steken en er voor te zorgen dat GVVV niet nog meer hoop zou krijgen door een gelijkmaker of zelfs 2-3. Verder moesten we onze duels weer oppakken en de linies korter bij elkaar houden. DOVO wisselde naar de rust enkele jongens en de wedstrijd lag veel stil in voordeel van GVVV het was dus jammer genoeg niet verassend dat GVVV naar 20 minuten in de 2e helft op 2-2 kwam! Wat op dat moment verdiend was. DOVO moest aan de bak en nog even vol gas geven. Gelukkig scoorde net op een breekpunt van de wedstrijd Marco de 3-2! Een minuut later scoorde Merlijn de 4-2 mede dankzij Tarik die een prima pot speelde. De wedstrijd leek in de pocket en DOVO liet zich dus niet kennen en ging met passie en strijd lust er toch nog met de winst van door. Marco die een goede wedstrijd speelde besliste de wedstrijd met de 5-2 en zelfs de 6-2. Zo zie je maar soms moet je en zeker tegen

het af en toe doen zonder goed voetbal maar met strijd! En dit hebben jullie zeker laten zien mannen. Met name de 2e helft werden er pittige duels uitgevochten en dan is het goed om te zien dat we misschien wat geflatteerd maar toch de 3 punten bij de rode kant van het sportpark houden waar ze ook thuis horen tegen de buren! Aankomende dinsdag is er geen training maar woensdag spelen we een oefenwedstrijd tegen Houten C1 een leerzame en leuke oefen pot denk ik. Maandag en Donderdag Trainen we wel en zaterdag de uit wedstrijd tegen Waterwijk C1! Hou er rekening mee als je moet rijden of vlaggen dus woensdag de aanvangstijd komt nog op de site. Jongens nogmaals wij zijn trots op de werklust die jullie hebben laten zien om die 3 punten te pakken KLASSE!

Verslag: Jurian Boon (assistent Trainer/Coach)