42'
44'

G Voetbal beker finale, Groep 1 Finale

1 juni 2019 11:00

Op 1 juni jl. stond de bekerwedstrijd op het programma tegen Rigtersbleek G1. Deze wedstrijd werd gespeeld in Klarenbeek. Door de geweldige prestatie die het G team wist neer te zetten, hadden zij vertrouwen in de bekercompetitie. Zo kwamen zij als eerste Loenermark tegen, die wel heel gemakkelijk met 2-12 werd gewonnen. Na deze wedstrijd kwam toch nog het moeilijke Zeewolde op hun pad, die door strafschoppen onderuit gingen tegen DOVO. Daarna de winst in eigenhuis op Jonge Kracht. Deze wedstrijd werd met 5-1 gewonnen. Zo kwam DOVO in de finale terecht tegen Rigtersbleek. Zowel Rigtersbleek als DOVO hadden hier veel zin in. Dat was te zien in de voorbereidingen van beide clubs. DOVO kwam met een touringcar met supporters. Rigtersbleek idem. Na aankomst werden de begeleiders verwacht in de teamkamer van Klarenbeek waar zij de nodige info in ontvangst namen. Eenmaal in de kleedruimte nog even de puntjes op de i en daarna even iinschieten. Om 10.50 uur werden de spelers en begeleiders professioneel opgewacht in de catacomben, om zo naar het veld te gaan. Om 11.00 uur kon de wedstrijd van start gaan. Er werd even afgetast hoe de spelers van start zouden gaan. Zo ging de wedstrijd over en weer. In de 8e minuur opende Rigtersbleek de score door de bal mooi uitgespeeld bij William van Ingen te krijgen en deze goed in te tikken. Niet lang daarna, in de 13e minuut scoorde William Grootenboer de gelijkmaker, door de bal loei hard op de goal te geven en deze mooi binnen ging. Door de warmte werd er een kleine drinkpauze ingelast. Na de rust waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Het wachten was op de 2e treffer. In de 38e minuut was het Rigtersbleek die de 2e treffer maakte. Door de bal goed in te schieten werd William verrast. Door de zenuwen en het warme weer kon DOVO de druk niet meer aan. En kwam Rigtersbleek weer tot scoren in de 42e minuut en zette de club op 3-1. Nu werd het een moeilijke opgave om terug te  komen. Het werd nog erger. 2 minuten later scoorde Rigtersbleek de eindstand waar DOVO niets meer mee kon. Eindstand 4-1.