C-junioren zaterdag, C1, 3e divisie B

6 september 2014 12:00

Bruin, G. de

Lelystad’67 C1G – DOVO C1

Na een wat korte voorbereiding en een goede bekerronde (5-3 winst op GVVV C1) (1-1 gelijk tegen Woudenberg C1)(15-0 winst op VRC C1) mocht DOVO C1 het vandaag opnemen tegen Lelystad’67 wat een stroeve bekerfase had gekend maar er alles aan zou doen om het DOVO moeilijk te maken.

Afwezig:             Merlijn

Op een benauwde zaterdagmiddag mocht DOVO aantreden tegen Lelystad op een prima sportpark werden we afgezet door een prachtige Nederlands elftal bus die ons het aankomende seizoen zou gaan rondbrengen. Naar een goede warming-up floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. DOVO C1 had de afgelopen week fanatiek getraind en we hoopten dat dit door getrokken zou worden in de wedstrijd. Helaas gebeurde dit de eerste 20 minuten niet DOVO C1 begon slordig won weinig duels en speelde niet als team. In die fase mogen we Ids toch wel bedanken die een paar goede ballen pakte. Rond de 20e minuut begon DOVO wat meer de overhand te krijgen. De dreiging voorin was groot via Xander en Marco die een aantal mogelijkheden hadden ook Niels van Laar die goed vanuit het middenveld doorschoof kreeg nog een mogelijkheid voor de rust. Helaas gingen deze kansen er niet in en bleef het bij 0-0. De onrust moest weg en we moesten ons focussen op ons eigen spel. Meer het initiatief tonen en er boven op klappen in de 2e helft. De scheidsrechter floot en DOVO begon goed aan de 2e helft een wat leidde tot een grote mogelijkheid van Marco tot gevolg. Jammer dat we onze kansen niet afmaakten want dan speel je toch een andere wedstrijd. DOVO wisselde een aantal jongens en probeerde nog wat te forceren. Maar helaas 10 minuten naar de rust kregen we de deksel op de neus. Lelystad maakte op dat moment wat mij betreft onverdiend de 1-0. Je zag dat de jongens er wat van onderste boven waren en eigenlijk naar de 1-0 is DOVO niet meer in zijn eigen spel gekomen. Wederom won Lelystad merendeel van de duels en DOVO liep achteruit. Lelystad ging daar goed mee om en maakte daarna de verdiende 2-0 en de wedstrijd was over. DOVO probeerde het nog maar kon niet meer jammer genoeg maakte Lelystad zelfs nog de 3-0 wat resulteerde in toch een redelijk geflatteerde overwinning op basis van de eerste helft en de mogelijkheden voor DOVO. Ik denk dat als wij de 0-1 hadden gemaakt de wedstrijd totaal anders was geworden. Afijn, een goede les voor de jongens gelukkig is het seizoen nog lang en zijn er nog zat wedstrijden om die kansen wel af te maken. Zoals Peter Bosz (trainer Vitesse) ook zegt het zal nog vervelender zijn als je de kansen niet krijgt. Koppies omhoog mannen deze week lekker aan de bak en zaterdag revanche pakken tegen niemand minder dan onze buren. Een prachtige gelegenheid denk ik om revanche te pakken.

Verslag: Jurian Boon (assistent Trainer/Coach)