Mannen, 2, Groep 1 15

26 augustus 2014 19:30

Scheidsrechter

H. van Sas

DOVO 2 heeft in de KNVB bekercompetitie een goede overwinning geboekt op streekgenoot Renswoude. In een wedstrijd waar de uitslag ook nog hoger had kunnen uitvallen werd de 4-1 eindstand bereikt na een ruststand van 2-1.

DOVO ging fel van start en hoewel in de beginfase soms nog slordig werd gespeeld stond na een kleine 10 minuten spelen al de 1-0 op het scorebord. Na 2 minuten was er al de eerste grote kans. Ruim 8 minuten later was het Thijs Klopper die de score opende, op aangeven van verdediger Daan Koenen. Hoewel er tussentijds nog kansen waren om direct afstand te nemen, was het verrassend Renswoude dat kon aansluiten na een duur foutje in de opbouw fase. De storende aanvaller werd binnen de beruchte lijnen onreglementair ten val gebracht en schoot de toegekende strafschop binnen: 1-1.

Mazzel

Het tegendoelpunt zorgde weer voor de juiste concentratie in het spel en pakten de jonge DOVO boys de draad weer op, wat direct resulteerde in gevaarlijke momenten. Zo raakte huistalent Jacco van den Brink met een geweldig afstandsschot de paal en was Jan Sterkenburg dichtbij een doelpunt. Ook de sterk spelende Michel de Kruif kwam net niet goed uit met een kopbal voor het doel. Een voorzet vanaf rechts – die in die fase meerdere malen voorkwamen – belandde direct over de keeper in de lange bovenhoek en hiermee was de ruststand bereikt (2-1).

Versterkingen

Na de rust werd er een aantal malen gewisseld. Zo kwamen Edwin Elbertsen, Tim Boogers, Ruben Rentenaar en Mike Schoeman de gelederen versterken en ook nu bracht dat – net zoals afgelopen zaterdag – frisse benen en nieuw elan in het team. Een meerwaarde! Marco de Gooijer, Lester Scholte, Jan Sterkenburg en de licht aangeslagen Jacco van den Brink kregen rust.

Dominant

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Een dominant DOVO, dat geen ruimte liet aan de mannen uit Renswoude en ook geen gas terugnam. Na 77 minuten maakte Ruben Rentenaar zijn eerste doelpunt. Na een mooie pass van Thijs Klopper schoot hij handig de bal in het net (3-1). Vier minuten later kon Tim Boogers een snelle goede aanval afronden via Edwin Elbertsen, Ruben Rentenaar en Michel de Kruif. DOVO bleef doorgaan maar wist daarna niet meer te scoren.

Met deze overwinning heeft DOVO na 2 bekerrondes de koppositie te pakken. Nog veel belangrijker is dat de spelers 'wedstrijd fitter' worden, goed spel aan de bal lieten zien over een langere periode in de wedstrijd en veel ballen snel werden terugveroverd. Dit seizoen staat ook mede in het teken van “leren winnen”. Dat hebben de talenten al goed opgepikt.

Opstelling DOVO: Jacco van de Bovenkamp, Leon Parrin, Harm-Jan Haan, Daan Koenen, Marco de Gooijer (Mike Schoeman), Michel de Kruif, Gerard Diepeveen (C), Jacco van de Brink (Tim Boogers), Thijs Klopper, Lester Scholte (Ruben Rentenaar), Jan Sterkenburg (Edwin Elbertsen).

Niet gespeeld: Koen Hagelstein (blessure), Rik Bevaart (schoolactiviteit), Erwin van Manen (vakantie).