Mannen, 2, Groep 1 15

23 augustus 2014 12:00

Scheidsrechter

E. Schut

Na meerdere afgelastingen mocht DOVO 2 zaterdag 23 augustus voor het eerst aantreden. Er stond direct wat op het spel, het betrof nl. de eerste wedstrijd in de poulefase van de KNVB districtsbeker. DOVO verdiende de overwinning maar v.v. Scherpenzeel verkocht de huid duur en de Veenendalers moesten tot ver in de 2e helft wachten totdat het verschil gemaakt kon worden.

DOVO begon prima aan de wedstrijd; al vroeg leek DOVO op voorsprong te komen omdat het direct aandrong maar nog niet alert genoeg was voor het doel, dus bleef een vroege achterstand Scherpenzeel bespaard. Het was slechts uitstel van executie; Tim Boogers kreeg de bal - goed geopend - en leverde een prima voorzet af bij de 2de paal, Gerard Diepeveen rondde uitstekend af en zette DOVO verdiend op voorsprong: 0-1.

2-2

De wedstrijd golfde hierna wat meer op en neer en het was DOVO dat de gevaarlijkste aanvallen kon opzetten. Scherpenzeel loerde op de uitbraak en was daarmee twee keer succesvol, al waren die eigenlijk regelrechte cadeau’s die de thuisclub gretig uitpakte: 2-1. DOVO werd ook rommeliger in die fase, liep teveel met de bal en overschatte zichzelf een aantal malen. Defensief stond het prima maar aanvallend waren er teveel slordigheden.

De rust brak aan met een 2-2 stand want Daan Koenen kopte een bal goed door op de vrije trap van Gerard Diepeveen, die waarschijnlijk ook nog werd aangetikt door een eigen verdediger. Hoe dan ook, het publiek kon zich dus naar alle waarschijnlijkheid op gaan maken voor een doelpuntrijke 2e helft. Vooral in het begin van het tweede bedrijf was Scherpenzeel gevaarlijk en kreeg DOVO niet direct grip op het duel. Een vrije trap werd ingeschoten, een ogenschijnlijk houdbare bal ging er via de binnenkant paal in: 3-2.

Een ‘Diepeveentje’

DOVO wisselde veelvuldig en verse krachten kwamen in het veld. In de 63e minuut  was het weer raak; Marco de Gooijer zag de doelman veel te ver voor het doel staan en met zijn linkerbeen verschalkte hij de verbouwereerde ervaren doelman Menno Hoefakker (31). Een op dat moment meer dan verdiende gelijkmaker (3-3) én een wonderschoon doelpunt (waar hebben we die meer gezien?) maar DOVO 2 nam geen genoegen, omdat het veel sterker geacht werd en het voetbalde ook beter, het had vaker de bal. In de laatste 15 minuten werd de thuisploeg onder de voet gelopen, kreeg het twee doelpunten (3-5)om de oren (schot Diepeveen en solo Scholte) waar nog meer goals niet uitgesloten waren. Ook kreeg de jonge Whalid Ziani uit Scherpenzeel 2 x geel - binnen 10 minuten na z'n invalbeurt - gepresenteerd door domme overtredingen en werd er nog een korte pauze ingelast vanwege naderend onweer.

DOVO won dus dik verdiend en kreeg loon naar goede inzet. Het verschil qua klasse was goed te zien vandaag - vooral na de wisselingen - en dat is knap van de zeer jonge en beloftevolle DOVO ploeg waar de gemiddelde leeftijd op precies 19 jaar ligt.

Opstelling DOVO: Jacco van de Bovenkamp, Erwin van Manen  (Leon Parrin), Harm-Jan Haan (C), Daan Koenen, Marco de Gooijer (Jan Sterkenburg), Thijs Klopper (Michel de Kruif), Gerard Diepeveen, Jacco van de Brink, Mike Schoeman, Ruben Rentenaar (Lester Scholte), Tim Boogers (Edwin Elbertsen).

Niet gespeeld: Koen Hagelstein (blessure), Rik Bevaart (blessure)