Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

16 mei 2015 14:30

Scheidsrechter

Ketterij, A.L. van de

DOVO heeft zich door een 0-3 overwinning op Achilles Veen geplaatst voor de nacompetitie voor een plaats in de Topklasse. Jan Struijk was de gevierde man, de aanvaller gaf de massaal meegereisde DOVO-aanhang met een hattrick een schitterende middag.

Gesteund door het rode legioen begon DOVO met een gewijzigde formatie. Bart van Brakel werd gepositioneerd als centrale verdediger en Leon Toonen was linksback. Hierdoor kwam er een plek vrij op het middenveld, waar Roy Bakkenes mocht spelen.

Achilles begon wat scherper aan de wedstrijd. De ploeg uit Veen, die beschikken over een prachtig hoofdveld, had het meeste balbezit. In de beginfase bleven echt grote kansen uit, maar Achilles werd af en toe wel gevaarlijk uit dode spelmomenten. Echter stond Peter Veeneman erg scherp te keepen.

Toch was het DOVO dat zichzelf na een kwartier op een zetel plaatste. Roy Bakkenes nam de bal goed over op het middenveld, en gaf op zijn beurt een diepe bal op Jan Struijk. De pijlsnelle aanvaller ging door en wist met een beheerste schuiver de 0-1 voor DOVO te maken. Het doelpunt werd uitbundig gevierd met het meegereisde publiek, wat een mooi beeld gaf.

Vervolgens kwam DOVO wat beter in de wedstrijd. Het kwam meer aan voetballen toe en wist, met name met Serhat Koç en Jan Struijk, gevaarlijk te worden. Waar DOVO op jacht ging naar 0-2, was het Achilles weer wat ineens gevaarlijk werd. Via de rechterkant kwam Achilles goed door. De spits werd in stelling gebracht, maar kon door geklungel niet uithalen. Niet veel later was het een soort gelijke situatie, maar opnieuw kon de spits niet afdrukken. DOVO kwam met de schrik vrij.

Vlak voor rust werd de vreugde in het Rode kamp alleen maar groter. Door een fout achterin kon Jan Struijk door aan de rechterkant en ging in volle vaart op het doel van Achilles af. Struijk bleef koelbloedig en wist opnieuw zeer beheerst de bal achter doelman Van Sant te leggen. Hierdoor ging DOVO met een comfortabele voorsprong de rust in.

In de rust werden de tussenstanden erbij gepakt. Breukelen stond voor, en VVA ’71 stond met 0-2 achter. Uitslagen die voor zowel DOVO als Achilles Veen gunstig waren.

Achilles Veen nam in de tweede helft het balbezit. Echter wist het zelden een kans te creëren. DOVO vond het prima en kon simpel tegen houden. DOVO kon en moest de 0-3 maken en de wedstrijd in het slot gooien. Serhat Koç liet zijn klasse ook deze wedstrijd zien. De spits kapte in het zestienmetergebied eenvoudig zijn tegenstander uit en schoot snoeihard onderkant lat. Scheidsrechter Van de Ketterij zag er terecht geen doelpunt in, want de bal stuiterde voor de lijn weg.

DOVO wist de wedstrijd via Struijk in het slot te gooien. De aanvaller die de laatste weken zijn goede vorm laat zien, beloonde zijn spel met een hattrick. Serhat Koç nam de bal over en ging via links door. Strijk was aan de rechterkant al onderweg. Koç had het al gezien, en wist met een geniale bal met buitenkant schoen Struijk te bereiken, die simpel binnen kon schieten.

Bij Achilles was de pijp leeg en hield het voor gezien. Door de andere uitslagen is ook Achilles Veen geplaatst voor de nacompetitie. De wedstrijd werd uit gespeeld, waarnaar het feest los kon barsten.