Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

2 mei 2015 14:30

Mulder, C.

Opstelling

DOVO heeft vanmiddag op eigen veld dure punten laten liggen. Het speelde met 2-2 gelijk tegen Huizen. Huizen kwam op 0-2 voorsprong, beide keren was het Bilal Laoikili die de doelpunten maakte in de eerste helft. Na rust trok DOVO de stand gelijk via Serhat Koç en Jan Struijk. Door het puntverlies heeft DOVO de begeerde derde periode nog steeds niet binnen.

Met Wouter van der Molen voor de geblesseerde Bas Mooij begon DOVO sterk aan de wedstrijd. DOVO zette vroeg en diep druk op de helft van Huizen, waar doelman Johan Verkerk een aantal keren moeite mee had. Na vier minuten was er de eerste mogelijkheid voor DOVO. Serhat Koç gaf vanaf rechts voor, waar Jan Struijk voor het doel net tekort kwam. Een aantal minuten later was DOVO zeer dichtbij de 1-0. Serhat Koç dook op in het zestienmetergebied, kapte zijn man uit, en schoot in de korte hoek tegen de paal.

Een domper voor DOVO was het vroeg uitvallen van Yannick Cornelisz. De middenvelder moest vervangen worden door Leon Toonen. Vijf minuten na deze wissel kreeg Huizen een vrije trap. Bilal Laoikili ging achter de bal staan en schoot de bal stijf in de kruising. Huizen nam de leiding, en vanaf dat moment voelde het dat de druk van DOVO af nam, en dat de ploeg van Henk van de Pol langzaam beter in de wedstrijd kwam. DOVO kon nog wel af en toe gevaarlijk worden, maar verder dan een kopbal die naast ging van Leon Toonen kwam het niet. Het werd mat en wist deze fase niet te overtuigenNiet veel later kon Huizen-aanvaller Oscar van Logtesteijn op doelman Peter Veeneman af, maar de laatstgenoemde kon een doelpunt voorkomen.

Huizen, gekleed in het uittenue van DOVO omdat de spelerstas in de bus was achtergebleven, wist DOVO zelfs op een 0-2 achterstand te zetten. Een diepe bal werd ternauwernood binnen gehouden door een Huizen aanvaller, die de bal op het hoofd legde van wederom Bilal Laoikili, die met een kopbal knap zijn tweede van de middag maakte. Niet veel later kreeg ook Van Logtesteijn een grote kans, maar deze trof geen doel.

DOVO moest het de tweede helft over een andere boeg gaan gooien. Rik van der Eerden verving aanvoerder Luc Kipmulder. Vijf minuten na de rust was er het eerste gevaar van DOVO. Een vrije trap van Colin Broers werd net gepareerd door Verkerk. Daaropvolgend kwam de bal bij Van der Molen, die met een volley doelman Verkerk aan het werk moest zetten. Niet veel later kreeg Koç de mogelijkheid uit een vrije trap, maar deze ging net over het doel.

DOVO wist zichzelf de tweede helft aardig te herpakken en creëerde kansen. De laatste twintig minuten kwam de rode brigade pas echt op stoom. Een vrije trap aan de rechterkant van het veld, genomen door Broers, werd scherp ingedraaid. Serhat Koç stond weer eens op de goede plek en kopte de aansluitingstreffer binnen. Zowel DOVO als het publiek geloofden er weer in. Zeven minuten later was daar dan ook de gelijkmaker. Jan Struijk kwam knap van rechts naar links naar binnen, en schoof met zijn  linkerbeen de bal beheerst achter Johan Verkerk. DOVO had de smaak te pakken, en ging vol op jacht naar de 3-2. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam op het hoofd van Toonen, die op zijn beurt knap op de lat kopte.

DOVO bleef komen. Huizen was vooral bezig met tegenhouden. Koç kreeg wederom een goede kans toen de spits mocht aanleggen voor een schot, maar dit schot ging net naast. Het slotakkoord was voor Roy Bakkenes die op avontuur ging, maar uiteindelijk was zijn schot te slap op het Verkerk echt moeilijk te maken. Na enkele minuten blessuretijd maakte de prima fluitende scheidsrechter Mulder er een einde aan.

Door de andere uitslagen heeft DOVO de periode nog niet binnen. Achilles Veen verloor met 3-0 bij DFS, en is uitgeschakeld voor de derde periode. Wel kan de ploeg nog 3e worden, wat ook recht geeft op een periode (wordt overgenomen van SteDoCo, dat kampioen is geworden). FC Breukelen won met 5-4 van Volendam en is de grootste concurrent van DOVO in strijd om periode 3.