Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

11 april 2015 14:30

Hoogendijk, F.M. (mevr)

Opstelling

DOVO heeft na de 2-1 overwinning op laagvlieger Volendam de koppositie in de derde periode overgenomen. Na ruim een half uur voetballen zette Serhat Koç Yannick Cornelisz vrij voor de doelman. Cornelisz passeerde doelman Tol met een geplaatst schot. Op het uur kwam Volendam via Joey Tol langszij, waarna Serhat Koç in de kluts twintig minuten voor tijd DOVO met enig geluk naar de overwinning schoot.

DOVO begon de wedstrijd met dezelfde elf namen als in het bekerduel tegen AFC. Diezelfde elf namen begonnen niet goed aan de wedstrijd. De eerste 20, 25 minuten van de wedstrijd waren ontzettend rommelig en DOVO leek niet bij de les. Volendam kon zo nu en dan tot een mogelijkheid komen, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Heel langzaam kwam DOVO wat beter in de wedstrijd, en dat leverde de eerste mogelijkheid op via Rik van der Eerden, maar hij stuitte op Volendam doelman Tol. Diezelfde Van der Eerden kwam vervolgens weer in kansrijke positie, maar hij schoof voorlangs.

Net na het eerste half uur wist DOVO toch de leiding te nemen. Serhat Koç kwam naar binnen, gaf een prima steekpass op Yannick Cornelisz, die op zijn beurt de bal heel beheerst de verre hoek in stuurde. Vlak voor rust liet Koç weer van zich spreken. De behendige spits ging op fraaie wijze langs zijn directe tegenstander en kwam bij het doel, maar Koç stuitte op Tol.

Net na rust was het opnieuw Koç die met een goede actie langs zijn directe tegenstander ging. De voorzet van de aanvaller ging richting kompaan Van der Eerden, maar die kwam een teenlengte tekort om de bal op doel te krijgen. Niet veel later was er het eerste wapenfeit van Volendam. Een schot van Joey Tol werd door Peter Veeneman simpel gepakt. In deze fase ging het even snel op en neer, want de volgende kans was voor Ariën Bakkenes. De bal lag perfect voor de middenvelder, die van een meter of 18 hard uithaalde, maar Tol zag het gevaar komen en kon met een sierlijke redding de 2-0 voorkomen.

Toch kon DOVO niet voorkomen dat Volendam op het uur de gelijkmaker binnenschoot. Vanaf de linkerkant was het Joey Tol die de bal achter Veeneman werkte. Voor DOVO was het nu zaak om te laten zien dat het ten opzichte van wedstrijden eerder dit seizoen, nu wel een matige wedstrijd over de streep te trekken. Rik van der Eerden was de eerste die na de 1-1 een goede kans kreeg, maar zijn harde schot werd in de korte hoek gekeerd door Tol. Met nog 20 minuten op de klok was daar dan de bevrijdende 2-1 voor DOVO. Serhat Koç ging weer op avondtuur, leek zich vast te lopen, maar via een verdediger van Volendam rolde de bal in de verre hoek het eigen doel in.

DOVO wilde de wedstrijd definitief beslissen, maar het liet grote kansen onbenut. De laste eindpass was onnauwkeurig zodat Volendam nog niet geslagen was. Toch was het Leon Toonen die de wedstrijd had moeten beslissen. De invaller werd door Koç vrij voor het doel gezet, maar de spits zag zijn inzet via Tol over het doel gaan. Volendam ging de laatste minuten nog met veel haast naar voren voetballen, maar het was niet bij machten om de gelijkmaker binnen te schieten. Scheidsrechter mevrouw Hoogendijk besloot vlak nadat de 90 de klok sloeg, voor het einde te blazen.

Voor DOVO een uitstekende middag. Zelf wint het van Volendam, en concurrent in voor de periode, VVA ’71, leed puntverlies door een gelijkspel bij SteDoCo. Hierdoor pakt DOVO op doelsaldo de koppositie in periode 3. Volgende week mag DOVO naar Opheusden, waar de competitiewedstrijd tegen DFS op het programma staat.