Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

21 maart 2015 14:30

Burg, P.N. van der

Opstelling

DOVO heeft op Sportpark Panhuis de drie punten weer eens gepakt. Via Serhat Koç kwam DOVO, op schitterende wijze, halverwege de eerste helft op 1-0 voorsprong. Na rust verraste Rik van der Eerden Bennekom doelman Rensen met een bal in de verre hoek. Serhat Koç maakte vervolgens op fantastische wijze de 3-0 met een schot van 35 meter. Her slotakkoord was voor invaller Struijk, die na een goede aanval de 4-0 maakte.

DOVO kwam na een kwartier al voor het doel van Bennekom doelman Sjoerd Rensen. Na een slippertje achterin bij Bennekom nam spits Serhat Koç over en besloot uit te halen, maar zijn inzet ging net voorlangs. DOVO controleerde en gaf niets weg. Dat werd een aantal minuten later beloond. Een geweldige voorzet van Rik van der Eerden kwam voor bij de tweede paal, en werd door Serhat Koç op schitterende wijze, met de binnenkant van de voet, afgemaakt. Menig supporter had het over een ‘Van Basten ‘88’.

De fase na het doelpunt was DOVO duidelijk de bovenliggende partij. Inzet en strijd werden afgewisseld met goede combinaties, waardoor het af en toe leuk was om naar dit DOVO te kijken. Toch was het vlak voor de theepauze nog even opletten. Luc Kipmulder maakte een overtreding aan de rechterkant van het veld. De bal werd listig door Marc Harlaux ingedraaid, maar de bal vloog voorlangs.

Vijf minuten na de rust wist DOVO de score te verdubbelen. Rik van der Eerden wilde zijn kompaan in de spits weer opzoeken, maar zijn voorzet werd gedragen door de wind en vloog, tot verbazing van Van der Eerden zelf, in de verre hoek. DOVO zat op rozen en voelde dat het Bennekom nu definitief te breken was. Dit gebeurde op, en de manier waarop was opnieuw schitterend. Een lange trap vanuit de achterhoede van Bennekom werd nog geraakt door het hoofd van Van der Eerden. De bal stuitert vervolgens perfect voor Koç, en besloot van een meter of 30 uit te halen. Opnieuw werd Rensen verrast, want ook deze bal van Koç ging er perfect in.

DOVO ging door en wist nog kansen te creëren. Luc Kipmulder haalde uit vanaf de ‘zestien’, maar zijn inzet ging over. Niet veel later kreeg Serhat Koç een terechte publiekswissel. Zijn vervanger Jan Struijk liet zich meteen zien. De rappe aanvaller ging op snelheid door de verdediging van Bennekom, maar Struijk kwam te dicht op de achterlijn om nog goed uit te halen. Vijf minuten later was het dan toch raak voor Struijk. Na een goede combinatie met Van der Eerden werd Struijk weggestuurd, waarna hij op snelheid door de Bennekomse verdediging scheerde, vervolgens Rensen uit speelde, en de bal in het lege doel tikte. Het slotakkoord was voor Colin Broers. Broers beloonde zijn prima wedstrijd bijna met een doelpunt, maar zijn goede vrije trap viel via de lat en Rensen net niet binnen.

Door deze overwinning op Bennekom, en de gunstige uitslagen op de andere velden, is DOVO weer in de race voor de derde periode. DOVO heeft uit 3 wedstrijden 4 punten, waar koploper in de periode, NSC Nijkerk op zes punten staat. Volgende week krijgt DOVO de kans om zich nog sterker in de periode te mengen, als het op bezoek gaat bij SDC Putten.