25'

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

21 februari 2015 15:00

Bekebrede, R.R.

DOVO heeft op het veld van VVA '71 met 1-0 verloren. Halverwege de eerste helft rondde Ruben Rip een goed lopende aanval van VVA '71 goed af. DOVO kon vrijwel niets creëren, en verliest daarom ook verdiend met 1-0 van VVA '71

Voorafgaand de wedstrijd waren de verwachtingen hoog. DOVO had immers wat goed te maken, aangezien het de laatste competitieduel verloor op eigen veld van NSC Nijkerk, en DOVO kwam met moeite maar langs ZSGOWMS voor de beker. Op een nat kunstgrasveld waren beide ploegen nog aftastend. Het was met name een strijd op het middenveld, waar VVA ’71 beter mee om ging. Als je de eerste helft zou moeten samenvatten, kom je op de conclusie dat er in de eerste helft vrijwel niets gebeurde. Toch viel de bal, de enigste bal die in de buurt van het doel kwam, voor VVA ’71 goed. Halverwege de eerste helft was er een goede combinatie tussen Ruben Rip en Denny van Loen. De bal kwam uiteindelijk bij Rip, die de bal beheerst achter Peter Veeneman schoot.

DOVO leek scherp uit de kleedkamer te komen. Een vrije trap van Yannick Cornelisz kon net gepakt worden door oud-DOVO doelman Jaimy Schaap. Daarna zakte het bij DOVO weer ver weg. VVA ’71 bleef kinderlijk eenvoudig overeind. DOVO probeerde nog aanvallend te wisselen. Guido de Graaf, Rik van der Eerden en Saïd Echargui waren al binnen de lijnen gebracht. Van der Eerden was nog het dichtst bij een doelpunt, maar Schaap gooide zich zonder twijfel voor de bal. De doelman bleef even liggen, maar kon de wedstrijd uiteindelijk uitspelen. VVA ’71 kwam geen moment echt in de problemen. Het kon zelfs nog de 2-0, 3-0 en 4-0 maken. Echter verzuimde Tmim, Marbouch en Rip de wedstrijd definitief te beslissen.

Door het verlies van gisteren, staat DOVO op de 5e plek met 22 punten uit 17 duels. Dat is slechts 5 punten minder dan in dezelfde week van vorig seizoen. DOVO moet nu dus echt weer wedstrijden gaan winnen. Volgende week komt SteDoCo (Sterker Door Combinatie) uit Hoornaar op bezoek. Dat is tevens ook het begin van periode 3 in de competitie. Voor DOVO dus zaak om hoe dan ook de drie punten te pakken.