Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

31 januari 2015 14:30

Herk, F.A. van

Opstelling DOVO 1

Op een koude, winterse zaterdagmiddag heeft DOVO weer eens gewonnen. Op het veld van ODIN'59 werd met 1-3 gewonnen.

DOVO begon met drie wijzigingen in de basisopstelling. Mauro Peters, Ariën Bakkenes en Jan Struijk kregen een basisplaats. Deze drie ‘nieuwelingen’ konden echter niet voorkomen dat DOVO na 3 minuten spelen al tegen een 1-0 achterstand aan keek. Een lange bal van achteruit van ODIN ’59 werd niet goed verwerkt door de DOVO defensie. De bal kwam heerlijk te liggen voor Milo Cremers, die zich niet bedacht en van zo’n 30 meter de bal strak in de bovenhoek schoot.

De laatste wedstrijden waar DOVO achter stond, werden zelden omgezet in drie punten. Gisteren bij ODIN ’59 liet DOVO zich van een totaal andere kant zien dan die wedstrijden. DOVO was voetballend de bovenliggende partij, gaf niet veel weg, en maakte het ODIN ’59 ontzettend lastig. Na 18 minuten spelen had Jan Struijk, na een goede actie van Roy Bakkenes, de 1-1 vrij voor het inschieten, maar de pijlsnelle aanvaller kon zijn voet niet tegen de bal aan zetten.

DOVO ging door met aanvallen, en dat leverde nog kans(jes) op voor Van Brakel en Struijk. Na 26 minuten was daar dan de verdiende 1-1. Een voorzet van Colin Broers kwam bij Mauro Peters terecht, die de bal voor de voeten legde van Serhat Koç, die simpel de 1-1 kon intikken. ODIN ’59 kon af en toe nog wel gevaarlijk uitbreken via de goed spelende Bas Ent (die later ook uit werd geroepen tot man van de wedstrijd), maar echt gevaarlijk werd het niet. In een kort tijdsbestek claimde beide teams een penalty na vermeend hands in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van Herk zag er niets in en liet het doorgaan.

Vlak na de rust kreeg DOVO wat het verdiende. Na een goede actie kwam de bal bij Struijk, die de bal met links hard in de touwen werkte. Na de 1-2 ging DOVO door, en werd het steeds gevaarlijker. Vijf minuten na het doelpunt door Struijk na een lange bal van Roy Bakkenes weer op voor doelman Van Dijk. De laatstgenoemde stopte Struijk af, maar de afvallende bal kwam voor de voeten van Koç. De behendige spits probeerde de doelman met een lob te verschalken, maar Van Dijk was op tijd terug om de bal te pakken.

Na 67 minuten kwam Guido de Graaf binnen de lijnen voor Yannick Cornelisz. De Graaf was direct belangrijk. De lange middenvelder won een kopduel op de helft van ODIN ’59. De bal kwam bij de geheel vrijstaande Struijk terecht, die zijn tegenstander uitkapte en maar rakelings naast krulde. ODIN ’59 werd daarna gevaarlijk via de ingevallen Cijntje, maar de wil om te winnen was er bij DOVO, en met man en macht kon de bal worden verwerkt door de achterhoede. DOVO had via De Graaf kort daarna ‘de’ kans op de 1-3. Een goede voorzet kwam op het hoofd van de geheel vrijstaande De Graaf, maar zijn kopbal ging recht op doelman Van Dijk af die de bal kon pakken. Gelijk daarna was het Struijk die met een goede actie en voorzet Koç kon bereiken. Koç stond helemaal vrij bij de tweede paal, en kon zijn tweede van de middag maken. DOVO kreeg wat het verdiende. Wel was het 10 minuten daarna nog even opletten. Milo Cremers schoot gevaarlijk uit de draai, en zijn schot ging maar rakelings naast.

DOVO pakte drie zeer belangrijke punten. De meegereisde ‘rooien’ moeten zeker genoten hebben van het spel van DOVO. Na de 1-1 zagen we het DOVO terug van de oefenwedstrijden, waarin het goed speelde en veel doelpunten maakte. Nu is het zaak om deze overwinning volgende week te ‘verzilveren’, als DOVO thuis speelt tegen NSC Nijkerk.

DOVO: Peter Veeneman; Bas Mooij, Mauro Peters, Mike van der Kooij ©, Colin Broers; Ariën Bakkenes, Bart van Brakel, Yannick Cornelisz (69. Guido de Graaf); Roy Bakkenes, Serhat Koç, Jan Struijk (90. Erik van de Putte)

ODIN ’59: Barry van Dijk, Jeffrey Tol, Joey Klare, Tim Koops, Stefan van Dijk (60. Frits Kramer), Ron Scheffer, Dennis Greuter (79. Faruk Yurdakan, Danny Hols, Amin Ouass (60. Cerilio Cijntje), Milo Cremers, Bas Ent