Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

24 januari 2015 14:30

Bijl, E.R.

Opstelling

DOVO heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop niet weten te winnen. Op eigen veld kwamen de manschappen van Hans Kraay jr. en Jeroen Peters niet verder dan een 0-0. Ondanks het vele balbezit, kon DOVO het niet omzetten in doelpunten.

DOVO begon met aanwinsten Sehrat Koc en Bart van Brakel in de basis. DOVO begon wat slordig aan de wedstrijd, maar kon wel af en toe voor het doel van Montfoort verschijnen. Na 12 minuten spleen kopte Wouter van der Molen uit een hoekschop van Yannick Cornelisz net naast. Niet veel later was ere en fantastisch opgezette aanval via Koc en Van Brakel. De laatstgenoemde ontving de bal en kon door op Montfoort doelman Robin Vianen, maar Van Brakel kon niet tot een schot komen.

Na 23 minuten was er opnieuw een goede kans voor DOVO. Sehrat Koc kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten. De kersverse spits probeerde Vianen met een lob te verschalken, maar deze lob ging over het doel. Net na het eerste half uur had DOVO 1-0 voor moeten staan. Een uitstekende pass van Saïd Echargui kwam bij Guido de Graaf. De aanvallende middenvelder kwam vrij voor Vianen en maakte deze kans keurig af. Echter was het tot ieders verbazing de assistent scheidsrechter die buitenspel had gezien, waardoor dit feest voor DOVO niet doorging. Beide ploegen gingen daarom ook rusten met een 0-0 ruststand.

Vlak na rust kreeg DOVO weer een opgelegde kans. Opnieuw was een goede steekpass van Echargui die Roy Bakkenes wegstuurde. De middenvelder haalde hard uit, maar Vianen keerde de bal uitstekend. Montfoort kon zo nu en dan via de omschakeling uitbreken, maar echt gevaarlijk kon het niet worden voor het doel van DOVO. DOVO voelde dat het deze fase van de wedstrijd door kon drukken. Leon Toonen en Erik van de Putte kwamen binnen de lijnen voor Echargui en Yannick Cornelisz, waardoor er voorin weer vers bloed te vinden was. 20 minuten voor tijd liet Van de Putte zich zien voor het Montfoortse doel, maar zijn inzet was niet krachtig genoeg.

Een kwartier voor tijd liet Koc weer van zich spreken. De behendige aanvaller kreeg een fantastische pass door de lucht van Van Brakel aangespeeld. Koc twijfelde niet en haalde keihard uit. Zijn inzet vloog echter over het doel van Vianen. In minuut 86 had Guido de Graaf ‘’DE’’ mogelijkheid op de 1-0. Een goede actie van Roy Bakkenes werd omgezet in een piekfijne voorzet. De Graaf knikte de bal in, maar Vianen kon op een of andere manier de bal nog uit zijn doel werken. DOVO kon daarna niet meer bij machten komen om verder nog gevaar te stichten voor het doel van Montfoort, waardoor de begin, rust en eindstand hetzelfde bleef.