Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

29 november 2014 14:30

Duindam, R.M.C.

Opstelling

DOVO heeft op een koude herfstachtige middag drie zeer belangrijke punten gepakt. Op eigen veld werd Achilles Veen met 1-0 verslagen. De zelf opgeleide Erik van de Putte was matchwinner, zijn doelpunt bracht DOVO de drie punten.

DOVO begon, net zoals in Volendam, opnieuw gewijzigd aan de start. Ariën Bakkenes en Saïd Echargui keerden terug in de basis na blessures, en David Scholte zag zijn goede invalbeurt in Volendam beloond worden met een basisplaats.

DOVO begon sterk tegen Achilles Veen. Rik van der Eerden krulde een bal na een minuut op doel. Via een Achilles Veen been werd die bal ternauwernood gekeerd door Achilles Veen doelman Van Sant. Niet veel later kon ook Saïd Echargui uithalen, maar zijn schot werd in de korte hoek simpel gepakt door Van Sant.

Achilles Veen liet zich ook zijn voor het doel van Peter Veeneman. Uit een hoekschop werd er net over het Veenendaalse doel gekopt. Na een kwartier liet Achilles Veen zich weer zien voor het doel, alleen het geloste schot was een makkelijke prooi voor Veeneman.

Achterin bij DOVO stond het sterk, alleen het moest voorin de ban gaan breken. Na een goede actie van Roy Bakkenes, kwam zijn voorzet bij de inkomende Van der Eerden. De spits kon niet goed uithalen, en een verdediger van Achilles Veen kon de bal tot hoekschop verwerken. Uit deze hoekschop kon Guido de Graaf inkoppen, alleen zijn kopbal ging net naast.

DOVO voelde dat het in de eerste helft toe kon slaan. In de 36e minuut had Saïd Echargui de 1-0 moeten maken. De behendige aanvaller kwam vrij voor Van Sant. De inzet van Echargui was geplaatst, maar niet krachtig genoeg. Achilles Veen deed zo nu en dan iets voor het doel van Veeneman, maar verder dan een kopballetje van Jeroen van Leijsen kwam het niet.

Op slag van rust kreeg DOVO nog een opgelegde kans. Uit een hoekschop van Roy Bakkenes kwam de bal uit de kluts bij Echargui. De aanvaller kon in vrije positie inschieten, alleen drie spelers op de lijn van Achilles Veen konden de inzet van Echargui verwerken. Daaruit kon Guido de Graaf nog eens uithalen, alleen zijn inzet ging hoog over het doel.

De tweede helft was minder dan de eerste helft. DOVO kwam zelden nog voor het doel van Achilles Veen. Tien minuten na rust was het alleen Echargui die een schotje loste, maar het zorgde niet voor gevaar. Vervolgens deden Hans Kraay jr. en Jeroen Peters beroep op de toch wel sterk verjongde bank (onder andere jeugdspelers Jacco van de Brink, Bas Muller en Erik van de Putte hadden een plaats bij de selectie verdiend). Erik van de Putte loste in minuut 68 de hard werkende David Scholte af. Een wissel die goud waard was. Vier minuten na zijn invalbeurt werd Van de Putte vrij voor Van Sant gezet. De jongeling liet zien zich te blijven ontwikkelen, want zijn inzet verdween keurig achter Van Sant.

DOVO bleef hard werken voor de drie punten. Nu moest de ploeg laten zien geleerd te hebben van de wedstrijden die uiteindelijk onnodig verspeeld werden (Montfoort, NSC Nijkerk, SDC Putten). Met nog een klein kwartier te spelen werd Achilles Veen toch nog zeer gevaarlijk. Sen Aerts loste een schot, maar Veeneman redde keurig. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte opnieuw Aerts hard in, en opnieuw pakte Veeneman de bal prima.

Achilles Veen bleef komen. Uit een onmogelijke hoek werd op de paal geschoten. Zes minuten voor tijd kon Achilles Veen nog gevaarlijk worden via een kopbal, alleen die verdween net naast. DOVO moest alle zeilen bijzetten om deze belangrijke punten binnen boort te houden.

DOVO werd uiteindelijk geholpen door een rode kaart voor Achilles Veen speler Clemens Rijnvos. De verdediger wilde het spel snel hervatten door een bal van de DOVO bank te pakken, alleen deed hij dat door verzorger Jaap Beumer weg te duwen. Scheidsrechter Duindam stuurde Rijnvos vervolgens van het veld.

Na nog enkele minuten blessuretijd floot Duindam voor het einde. De opluchting was duidelijk merkbaar bij DOVO. DOVO deed goede zaken, mede door de uitslagen van de concurrentie (VVA ’71 speelde gelijk, en ODIN ’59 verloor van Jodan Boys). Bij het verlaten van het veld sprak trainer Hans Kraay jr. in alle vreugde de woorden: ‘’We doen weer mee!’’

DOVO: Peter Veeneman; Bas Mooij, Wouter van der Molen ©, Mike van der Kooij, David Scholte (68. Erik van de Putte); Guido de Graaf, Roy Bakkenes, Ariën Bakkenes; Saïd Echargui, Rik van der Eerden, Leon Toonen.

Achilles Veen: Guido van Sant; Clemens Rijnvos, Bas van Loon, Thijs van den Berg, Theo Martens, Jasper Campfens, Enis Ulusan, Kees Schellekens, Rewien Ramlal, Sen Aerts, Jeroen van Leijsen.