22 november 2014 14:30

Scheidsrechter

Winter, F.R. de

Opstelling DOVO 1

DOVO heeft in en tegen Volendam met 0-2 gewonnen. Vlak voor rust maakte Guido de Graaf de 0-1. Meteen na rust werd DOVO in het zadel geholpen door een rode kaart van de keeper van Volendam. De wedstrijd werd echter pas in blessuretijd beslist door opnieuw Guido de Graaf, die zijn tweede van de middag maakte.

Onder de rook van het stadion van de plaatselijke ‘FC’ speelde DOVO bij RKAV Volendam. DOVO dat gehavend aan de wedstrijd begon, omdat ook vorige week Yannick Cornelisz tegen ASV Fortius uitviel met een blessure. De lijst met geblesseerden werd na vijf minuten bijgevuld. Luc Kipmulder moest zich noodgedwongen door een blessure zich laten vervangen door David Scholte.

De meegereisde supporters uit Veenendaal gaven aan voor de wedstrijd wat ze wilden zien: vuurwerk op het veld. Na tien minuten liet DOVO zich dan voor het eerst zien voor het Volendamse doel. Roy Bakkenes speelde een slim balletje op Rik van der Eerden, die de bal half uit de draai op doel schoot. Echter was het een gemakkelijke prooi voor Volendam doelman Sander Binken. DOVO wist via de vrije ruimtes wel mogelijkheden te creëren, maar deze mogelijkheden werden in de openingsfase niet omgezet in echt grote kansen. Na een half uur spelen werd die statistiek ongedaan gemaakt. David Scholte kwam door, kapte nog een keer goed zijn tegenstander uit, had een vrije schietkans, alleen zijn schot ging rakelings naast.

Volendam kon af en toe er wel uit komen, maar echte kansen leverde dat niet op. DOVO was duidelijk op jacht naar de 0-1, en vlak voor de rust kwam die er ook. Erik van de Putte kwam door op rechts, gaf een voorzet die via een hand van de Volendam verdediger achter ging. Scheidsrechter De Winter en zijn assistent zagen er niets in. Terwijl Roy Bakkenes nog discussieerde met de grensrechter, nam hij ondertussen ook nog de hoekschop. Deze kwam uit de kluts bij Wouter van der Molen, die met een omhaal de bal weer terug bracht. Deze werd opgevangen door Guido de Graaf, die overtuigend binnen schoot. Rik van der Eerden had na de 0-1 de mogelijkheid op 0-2, maar de spits krulde de bal net naast het doel. Volendam probeerde nog iets terug te doen voor rust, maar een schot van Joey Noordenbos werd uitstekend gepakt door Peter Veeneman.

Het eerste balcontact van Erik van de Putte in de tweede helft was meteen een belangrijke. De pijlsnelle aanvaller werd diep gestuurd, en uit deze bal probeerde Van de Putte doelman Binken te omspelen. De laatst genoemde haalde Van de Putte neer, en Binken mocht door deze actie met rood inrukken. Vervolgens ontstond de discussie of het buiten of binnen het zestienmetergebied was, maar De Winter kende een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied van Volendam. Deze vrije trap schoot Mike van der Kooij net over het doel van de ingevallen doelman Kees Tol.

Volendam liet zich na de rode kaart van een aanvallende kant zien. De ploeg probeerde de aansluitingstreffer te maken, alleen grote kansen kwamen er niet. DOVO ging meer achteruit lopen, maar kon op de counter zo nu en dan gevaarlijk worden. Leon Toonen kreeg een schotkans, maar schoot net over. Twintig minuten voor tijd had Van der Eerden de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien, toen hij door mocht lopen op keeper Tol. Zijn stiftje was echter te slap om de doelman te verschalken. DOVO kon een aantal keer gevaarlijk uitbreken, alleen de eindpass was vaak niet goed. Daardoor voelde Volendam dat er iets te halen viel tegen de elf van DOVO. Twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd kreeg Volendam de kans op de 1-1 uit een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Echter werd deze vrije trap hoog over het doel van Veeneman geschoten. Een minuut later kreeg ook Bakkenes de kans op de 0-2, alleen zijn geplaatste schot werd uitstekend gepakt door Tol. Volendam zette nog aan, maar een kopbal van Daan Ibrahim en een schot van Noordenbos waren makkelijk te verwerken voor Veeneman. Uiteindelijk sloeg DOVO dan toch toe op de counter. Leon Toonen werd op rechts weggestuurd en kon vrij door op doelman Tol. De inzet van Toonen werd gekeerd door Tol, maar in tweede instantie maakte Guido de Graaf aan alle onzekerheid een einde door de 0-2, en zijn tweede van de middag te maken. Niet veel later floot De Winter voor het einde.

DOVO doet met deze overwinning zeer goede zaken. Het stijgt een plekje naar plaats 8, en staat nog maar 5 punten achter de koploper. Niet dat het in deze competitie iets zegt, maar door deze overwinning kan er wel omhoog gekeken worden in plaats van naar beneden.

DOVO: Peter Veeneman; Bas Mooij, Wouter van der Molen, Mike van der Kooij, Taner Ozbek; Luc Kipmulder (5. David Scholte), Guido de Graaf, Leon Toonen, Roy Bakkenes; Rik van der Eerden, Erik van de Putte (76. Geert Vocking).

Volendam: Sander Binken, Ron Kwakman (80. Frank Steur), Pieter Jonk, Marcel Koning (68. Daan Ibrahim), Nick Molenaar, Bart Jonkerman, Joey Noordenbos, Eric Veerman, Joey Tol, Sander Bond (47. Kees Tol), Kevin Giele.