Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

8 november 2014 14:30

Fikkert, B.J.

Opstelling

DOVO heeft op een mooie nazomerse dag de punten gedeeld met SDC Putten. DOVO kwam na een half uur spelen via een mooie actie van Luc Kipmulder met 1-0 voor. Putten trok de score weer gelijk door een doelpunt van Niels van der Zaal. Deze 1-1 leverde ook de eindstand op.

De rollen in de openingsfase waren eens omgedraaid. SDC Putten had het initiatief, waar DOVO voorgaande wedstrijden altijd goed begon in de openingsfase. SDC Putten had het eerste kwartier wel de bal, en kon gevaarlijk worden na een goede aanval, maar Kurdal kon niet goed genoeg afdrukken. Vervolgens liet DOVO zien dat het voor de drie punten wilde gaan. Yannick Cornelisz had een mooie actie in huis, en op het daaropvolgende schot moest doelman René van Hemel gestrekt.

DOVO ging meer kansen creëren, en het was Roy Bakkenes die in de 22e minuut de 1-0 had moeten maken. Een goede counter kwam bij Bakkenes die door kon op Van Hemel, maar het schot van de middenvelder was niet hard en geplaatst genoeg. Uiteindelijk na een half uur kreeg DOVO waar het recht op had. Luc Kipmulder ontving op ongeveer 20 meter de bal, kapte ontverwacht twee man uit en krulde de bal heerlijk in de verre hoek.

SDC Putten wilde op jacht naar de gelijkmaker voor rust, maar het kwam niet verder dan een kleine kans voor Sedan Ozan. Vlak voor de theepauze besloot de jongeling Erik van der Putte –die zijn basisdebuut maakte- de bal ineens op de slof te nemen, en de bal vloog net over het doel.

Het DOVO wat vervolgens de kleedkamer uit kwam, was het DOVO wat de supporters wekelijks willen zien. Zeer goed combinatievoetbal afgewisseld met veel kansen creëren. In minuut 51 had DOVO op 2-0 moeten komen. Een voorzet kwam op het hoofd van de geheel vrijstaande Guido de Graaf –die na lang blessureleed bij Sparta Nijkerk en DOVO eindelijk weer mee kon spelen- en die kopte op zijn beurt op de lat. Na de daaropvolgende kluts haalde Cornelisz hard uit, maar zijn schot werd net voor de lijn gekeerd. DOVO werd steeds beter, en dat werd zich bijna uitbetaald. In minuut 58 had Erik van der Putte een grote kans op de 2-0. Een steekpass van Cornelisz kwam voor de voeten van Van der Putte, omspeelde de doelman, maar het schot ging net naast de kruising. Niet veel later zette Bas Mooij goed door, die een goede pass gaf op Leon Toonen. De spits kon de bal helaas niet goed controleren, en daarom bleef de 2-0 uit.

En toen werd DOVO geconfronteerd met de welbekende uitspraak: ‘Als jij de doelpunten niet maakt, dan vallen ze aan de andere kant.’ Uit het niets schoof invaller Niels van der Zaal in de 66e minuut de gelijkmaker achter Peter Veeneman. DOVO wilde winnen, maar door de grote strijdlust en inzet van SDC Putten kon DOVO aanvallend weinig doen.

Een kopbal van de ingevallen Rik van der Eerden miste kracht om het Van Hemel echt moeilijk te maken. Vijf minuten voor tijd kwam Roy Bakkenes door op rechts, speelde in op Cornelisz, maar zijn schot ging net naast. DOVO ging alles of niets, maar schoten van Cornelisz en Mike van der Kooij werden geblokt door de Puttense verdediging, waardoor DOVO en SDC Putten de punten deelden.

DOVO: Peter Veeneman; Bas Mooij, Wouter van der Molen, Mike van der Kooij, Colin Broers; Guido de Graaf, Luc Kipmulder © (74. Tommy Gesgarz), Yannick Cornelisz; Roy Bakkenes, Leon Toonen (81. Geert Vocking), Erik van der Putte (66. Rik van der Eerden)

SDC Putten: René van Hemel, Sven Onclin, Richard Gooijer, Iwan Bos, Kees Pluim, Sedan Ozan, Sercan Kurdal, Wouter de Bruin (58. Niels van der Zaal), Stefan Vlietstra, Evert Brouwers (74. Rob Buters), Thomas Amende (74. Jeffrey van den Brink)