Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

1 november 2014 15:00

Huizinga, B.H.

Opstelling DOVO 1

DOVO heeft uit bij Bennekom met 2-1 verloren. In minuut 35 opende Kevin Sissing de score voor Bennekom na een klutsbal in de 16-meter. DOVO liep achter de feiten aan, helemaal toen Jan Struijk in minuut 61 een directe rode kaart pakte.

Daarna maakte Bennekom het zich weer lastig, doordat Mo Bendadi zijn 2e gele kaart pakte en mocht inrukken. Toch was het Bennekom dat de wedstrijd een kwartier voor tijd besliste via Reza Ngarigota. Niet veel later pakte Taner Ozbek een directe rode kaart en werd het voor DOVO onmogelijk. Ver in blessuretijd scoorde Rik van der Eerden nog een doelpunt, maar het mocht niet baten voor DOVO.

Op een schitterende voetbalmiddag op Sportpark De Eikelhof begon DOVO opnieuw prima aan het duel. De eerste vijftien minuten waren in handen van de ploeg van Hans Kraay jr, maar echte kansen kon DOVO niet creëren. DOVO kwam niet verder dan een kopballetje van Colin Broers – die na lang blessureleed eindelijk weer een basisplaats had- , die simpel door Bennekom doelman Sjoerd Rensen werd gepakt. Na het eerste kwartier zakte DOVO ver weg. Bennekom nam de overhand en kon zo nu en dan een kans creëren via Kevin Sissing. De grootste kans van Bennekom kwam via oud DOVO speler Marco van Rooijen. De aanvaller werd schuin aan de linkerkant van het zestienmetergebied weggestuurd, kon doorlopen op Peter Veeneman, maar het schot van Van Rooijen ging net langs de paal.

DOVO kon aanvallend geen vuist maken, maar via een spaarzame goede aanval kwam de bal voor de voeten van Roy Bakkenes, die hard uithaalde maar net naast schoot. Bennekom werd steeds gevaarlijker, en dat resulteerde tien minuten voor rust in de verdiende 1-0 voorsprong. Een hoekschop van Bennekom werd slecht verwerkt door Peter Veeneman, waarnaar Kevin Sissing goed op stond te letten en de bal uit de kluts simpel binnen kon werken. DOVO wilde op jacht naar de gelijkmaker, maar het kwam zelden door de fysiek sterke defensie van Bennekom heen.

DOVO ging met een wijziging beginnen aan de tweede helft. Ariën Bakkenes bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Taner Ozbek. DOVO begon de tweede helft met de intentie om naar voren te voetballen. In minuut 53 kon Yannick Cornelisz zowaar gevaarlijk worden, maar zijn schot met het linkerbeen was niet krachtig genoeg om Rensen echt in de problemen te helpen. In de 63e minuut sloeg de vlam in de pan. Een harde overtreding van Jan Struijk werd bestraft met een directe rode kaart, tot onbegrip bij de DOVO spelers. Echter had DOVO het geluk dat twee minuten later Mo Bendadi zijn 2e gele kaart pakte, en ook van het veld mocht. De daarop volgende vrije trap van Cornelisz werd fantastisch uit de hoek getikt door Sjoerd Rensen.

DOVO voelde dat er in deze fase iets te halen viel, maar die gedachte kon de prullenbak in toen Reza Ngarigota een kwartier voor tijd de 2-0 binnenschoot. De middenvelder van Bennekom mocht zo doorlopen door de DOVO defensie, en met het grootste gemak de bal binnen schuiven. Kort na het Bennekomse doelpunt ging Taner Ozbek fel in bij Marco van Rooijen, en ook die overtreding werd bestraft met direct rood. De hoop voor DOVO op in ieder geval een punt was helemaal verdwenen. Bennekom bleef makkelijk op de been, maar kon niet voorkomen dat Rik van der Eerden ver in blessuretijd, na een goede actie van Leon Toonen, nog de aansluitingstreffer maakte.

DOVO: Peter Veeneman; Ariën Bakkenes (46. Taner Ozbek), Bas Mooij, Mike van der Kooij, Colin Broers; Wouter van der Molen © (83. Luc Kipmulder), Roy Bakkenes, Yannick Cornelisz; Jan Struijk, Rik van der Eerden, Leon Toonen

Bennekom: Sjoerd Rensen;Marc Bos, Leon Broekhof, Bram Eltink, Laurens Rijnbeek, Reza Ngarigota, Mo Bendadi, Marc Harlaux, Mike Peters, Marco van Rooijen, Kevin Sissing