11 oktober 2014 14:30

Scheidsrechter

Cantineau, L.E.

Opstelling DOVO 1

DOVO heeft vanmiddag in Hoornaar met 1-0 verloren van SteDoCo. In de 52e minuut scoorde Gödeken op mooi aangeven van Looijen het beslissende doelpunt van de middag.

DOVO begon, zoals vaker dit seizoen, prima aan de wedstrijd. Met een gewijzigde opstelling met Bas Mooij terug centraal in de defensie en Wouter van der Molen nam op zijn beurt de positie over van Luc Kipmulder, die op de bank plaats nam. Op het koude en natte sportpark van SteDoCo – dat overigens de zaken goed voor elkaar had met het grote aantal parkeerplekken, dat beschikbaar was door het vrijmaken van een bijveld – kreeg DOVO de eerste mogelijkheden. Na een kwartier spelen kwam Saïd Echargui door aan de linkerkant. De voorzet van de vleugelaanvaller viel op het hoofd van Rik van der Eerden, maar de kopbal werd goed gekeerd door SteDoCo doelman Ruud de Groot. Nog geen minuut later ontving Van der Eerden de bal van Roy Bakkenes, maar de spits van de rooien kon niet overtuigend afdrukken.

Na een sterke fase van DOVO werd het spel minder. De lange bal werd snel gezocht en DOVO kwam niet aan het combinatievoetbal toe. Het spel ging op het zware speelveld op en neer, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Pas in minuut 37 meldde DOVO zich weer. Een schot van ver van Wouter van der Molen werd goed uit de hoek getikt door De Groot. Uit de daaropvolgende hoekschop kon SteDoCo gevaarlijk uitbreken. Een voorzet van links kwam op het hoofd van Willem Looijen, maar de boomlange spits kon geen kracht achter zijn kopbal zetten.

Na de rust kwam DOVO uit de kleedkamer met wijziging in de opstelling. Jan Struijk nam de plek in van Said Echargui, die in de kleedkamer achterbleef. Het was 5 minuten na de rust Struijk die in ging op een diepe bal, maar net tekort kwam om aan de bal te komen, waardoor doelman De Groot op kon ruimen. Het spelbeeld van eind 1e helft ging door in de 2e helft. Het verschil met de 1e helft is dat het balletje voor SteDoCo net wel goed viel. Een goed opgezette aanval in minuut 52 kwam uiteindelijk via een mooi hakballetje van Looijen terecht bij Gödeken, die de bal hard en hoog achter Peter Veeneman schoot.

DOVO moest in de achtervolging, maar kon geen grote kansen creëren. SteDoCo kon zo nu en dan uitbreken. Een goede aanval kwam vrij voor de voeten van Jermaine van Pijkeren, maar Veeneman keerde de inzet van de ingevallen aanvaller goed. In minuut 78 had SteDoCo de score uit moeten breiden via de vrijgespeelde Looijen, maar zijn inzet was geen voorzet en geen schot en rolde naast. DOVO probeerde door met Tom Gesgarz als extra spits te spelen meer druk naar voren te zetten. In de 90ste minuut kreeg DOVO een goede mogelijkheid om de gelijkmaker te produceren. Van der Molen werd gevloerd op een meter of 20 van het doel van SteDoCo. Yannick Cornelisz nam de vrije trap, maar verdween ruim over het doel van De Groot. Ver in blessuretijd hanteerde DOVO de lange bal, bijna met succes. De bal viel bijna goed op het hoofd van Cornelisz, maar hij werd in de lucht geklopt door Ruud de Groot en Kevin Patijn. De daaropvolgende corner viel in het zestienmetergebied van SteDoCo, maar kon simpel worden weggewerkt. Vervolgens floot scheidsrechter Cantineau voor het einde van de wedstrijd.

DOVO: Peter Veeneman; Taner Ozbek, Bas Mooij (86. Tom Gesgarz), Mike van der Kooij, Ariën Bakkenes; Wouter van der Molen ©, Leon Toonen (74.Erik van de Putte), Yannick Cornelisz; Said Echargui (46. Jan Struijk), Rik van der Eerden, Roy Bakkenes.

SteDoCo: Ruud de Groot; Marvin Westerduin (Erik de Kruijk), Chris Boom, Benjamin de Gans, Kevin Patijn, Coen van der Waal, Giovano Gödeken, Hakan Tokul (Jermaine van Pijkeren), Ali Yilmaz, Roel de Kruijk (Nick van der Stam), Willem Looijen.