Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

4 oktober 2014 14:30

Bossen, R.

Opstelling

DOVO heeft de streekderby van VVA '71 met 3-1 gewonnen. Leon Toonen opende de score na een fantastische actie van Roy Bakkenes. Vervolgens was het Rik van der Eerden die de score verdubbelde. VVA '71 deed voor rust nog wat terug via een rake vrije trap van Rogier Gerritsen. Direct na rust besliste Leon Toonen met zijn tweede doelpunt van de middag de wedstrijd.

DOVO begon voortvarend aan de wedstrijd. Met het vele balbezit zette ploeg van Hans Kraay jr. en Jeroen Peters de toon in de openingsfase. Al in de 9e minuut kon er gejuicht worden aan de rode zijde van het Panhuis. Roy Bakkenes –die overigens wekelijks laat zien een echte aanwinst te zijn voor DOVO- maakte een fantastische actie aan de rechterkant van het veld. Hij bereikte Leon Toonen die koelbloedig de bal achter oud-DOVO keeper Jaimy Schaap schoot.

VVA ’71 probeerde na de openingstreffer iets terug te doen. Een moment van onoplettendheid bracht Denny van Loen in scoringspositie, maar Peter Veeneman gooide zich goed voor de bal. DOVO daarentegen wilde de score uitbreiden. Roy Bakkenes zette Leon Toonen vrij voor het doel, maar de aanvaller schoot de bal naast. VVA ’71 kon zo nu en dan uitbreken. Ruben Rip kon langs Ariën Bakkenes de 16 meter in glippen, maar zijn schot verdween in het zijnet. Toch was het DOVO dat op een 2-0 voorsprong kwam. Yannick Cornelisz stuurde Rik van der Eerden weg met een diepe bal. De spits had vrij baan naar het doel van Jaimy Schaap, en liet zien een echte spits te zijn door de bal vakkundig binnen te schieten.

DOVO had de wedstrijd in handen, maar moest 5 minuten na het doelpunt een vrije trap weggeven aan VVA ’71. Rogier Gerritsen wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de aansluitingstreffer achter Peter Veeneman. DOVO leek niet echt onder de indruk van de tegentreffer. De rooien hadden het meeste balbezit en ging door met kansen creëren. Rik van der Eerden nam de bal knap aan in het 16 meter gebied en maakte goed ruimte voorzichzelf, maar het schot werd in de korte hoek goed gekeerd door Jaimy Schaap. VVA ’71 kon zo nu en dan uitbreken en kreeg voor rust nog een goede kans. Een voorzet van Mourad Marbouh kon niet goed worden verwerkt door Peter Veeneman, waardoor de bal voor de voeten van Rogier Gerritsen kwam. De middenvelder van de Achterbergers schoot de bal net naast.

DOVO begon de tweede helft uitstekend. Opnieuw bracht Roy Bakkenes de bal na een actie bij Leon Toonen, die zijn doelpuntentotaal deze wedstrijd verdubbelde. De tweede helft was helemaal voor DOVO. Echter verzuimde DOVO, zoals vaker dit seizoen, de score uit te breiden. Rik van der Eerden werd opnieuw diep gestuurd door Cornelisz, maar de spits schoot op de uitstekend keepende Jaimy Schaap. DOVO kon gevaarlijk uitbreken, maar de eindpass was niet altijd goed. In de 61e minuut kreeg Said Echargui het op zijn heupen. De handige aanvaller van DOVO slalomde over het veld en schoot in de verre hoek, maar Schaap kon met een uiterste krachtsinspanning de bal uit de hoek tikken. VVA ’71 kon nog wel gevaarlijk worden uit een vrije trap, maar veel had de Achterbergse formatie van trainer Johan de Man niet in te brengen in de tweede helft.

Deze wedstrijd was een echte derby, zo bleek een kwartier voor tijd. Door het niet geven van de bal aan VVA ’71 ontstond er voor de dug-out een opstootje. Scheidsrechter prima fluitende Ruud Bossen deed het af met een gele kaart voor Jaimy Schaap. Diezelfde Schaap hield VVA ’71 nog enigszins op de been. Een goede actie van de ingevallen Jan Struijk werd onderbroken door een overtreding aan VVA ’71 zijde. Rik van der Eerden kon de wedstrijd niet definitief beslissen, want Schaap pakte de zwak ingeschoten strafschop.

DOVO kreeg nog grote kansen via Roy Bakkenes en Yannick Cornelisz, maar het bleef VVA ’71 bespaard. VVA ’71 kon als slotoffensief niet meer brengen dan een afzwaaier van Rogier Gerritsen.