DOVO G1

G-Voetbal Zaterdag (najaar), 2e klasse 1

17 november 2018 11:00

Afgeschermd

Op 17 november stond de wedstrijd gepland tegen Jonge Kracht G2 uit Huissen. De wedstrijd begon om 11.00 uur. Nadat de spelers op het veld waren gearriveerd, konden de spelers even aan de warming-up beginnen. Tijdens de warming-up viel het meteen op dat er spelers bij liepen die normaal in de Jonge Kracht G1 hoorden te spelen. Na even een onderhoud met de leider gehad te hebben, kwam deze jongeman met de mededeling dat er zeker zes spelers ziek en of geblesserd waren, waardoor zij een beroep op hun G1 deden. Deze spelers ( niet de zwakste ) stonden niet bij hen op het wedstrijdformulier gemeld. Match Fixing dus. Ook stond er iemand van de KNVB langs de lijn die dit moet opgevallen zijn. Tijdens de wedstrijd ging de persoon van de KNVB weg naar een ander veld kijken. Tijdens deze gebeurtenis, gebeurde het een en ander zoals veel na trappen en scheld partijen. Dit werd erger. De scheidsrechter greep niet in. Nadat er een speler van DOVO werd nagetrapt sloeg de vlam in de pan. Hierop is ingegrepen door de leider van DOVO. Toen de man van de KNVB weer terug was langs het veld, werd er nog wel wat gescholden, maar bleef het qua blessures rustig. DOVO kwam in de 22e minuut op voorsprong doordat Tim Versteeg een mooie assist op Harm-Peter Grootenboer gaf en Harm-Peter deze mooi in de goal kon schieten. 0-1. In de 26e minuut scoorde de speler uit de G1 met zijn snelheid een mooi doelpunt. 1-1. Na rust waren de spelers van DOVO goed op dreef en wilden echt winnen. De spelers uit de G1 gingen omkleden, omdat zij nog een wedstrijd moesten spelen tegen TEC uit Tiel. Dit was het bewijs van Match Fixing. In de 34e minuut gaf Tim Versteeg weer een mooie assist op Patrick van Daalen die de bal goed in de goal schoof. 1-2. Door veel gezeur van " je mag geen sliding maken " ging DOVO gewoon door met doelpunten maken. In de 35e minuut kopte Harm-Peter Grootenboer de bal die hij voor kreeg van Lorenzo Klomp keurig binnen en zette de 1-3 op het scorenbord. Jonge Kracht kon geen vuist meer maken. In de 42e minuut scoorde Patrick van Daalen de 1-4 door de bal lekker in de goal te schieten. De mannen hadden er zin in en dachten zo van we matten ze af. Patrick van Daalen kwam wederom tot scoren door de assist van Tim Versteeg ook mooi in de 47e minuut in de goal te werken. 1-5. Een minuutje later gaf Gerard van de Haar een assist op Daniel van zoeren die de stand op 1-6 zette. Er werd nog wat geschopt en hier en daar nog spelers neer gehaald. In de 50e minuut ging Harm-Peter op solo en scoorde de 1-7 door de bal beheerst in de goal te werken. Er werd nog wat over en weer gespeeld en kwam er wederom ruimte om een doelpunt te maken. In de 58e minuut zette Patrick van Daalen de stand op 1-8. In de 60e minuut scoorde Harm-Peter Grootenboer de 1-9 door de assist van Daniel van Zoeren mooi af te maken.

Ondanks dit gebeuren, zijn wij begeleiders trots op deze spelersgroep doordat zij stand hebben gehouden.