... (schot)

G-Voetbal Zaterdag (najaar), 2e klasse 1

20 april 2019 11:00

W. (Willem) van Braak

OP 20 april stond de wedstrijd tegen Jonge Kracht gepland. De wedstrijd had even een oponthoud doordat het veld waar wij zouden spelen, nog bezet was en er naar een ander veld gekeken moest worden. Deze wedstrijd trok bezoekers van zowel de KNVB als van de tegenstander ( Rigtersbleek ) waar de mannen van DOVO tegen spelen voor de finale voor de KNVB beker. De wedstrijd werd geleid door een fantastische scheidsrechter. Dit was voor Jonge Kracht de kampioenswedstrijd. DOVO zou deze ploeg zand in de ogen willen strooien, maar pakte anders uit. DOVO begon goed aan de wedstrijd en bleven druk zetten.  In de 10e minuut kwamen de Huissenaren toch door de achterlini heen al waar zij de 0-1 aantekende. In de 12e minuut was er een blessurebehandeling voor de keeper van DOVO, die heel ongelukkig op zijn knie terecht kwam met een mooie redding. Dit viel gelukkig allemaal mee. In de 19e minuut was het wederom Jonge Kracht die de 0-2 aantekende, terwijl DOVO sterker werd. In de 26e minuut gaf Andries Krijtenburg de assist op Harm-Peter Grootenboer die de bal mooi in de goal tikte. 1-2. In de tweede helft had Jonge Kracht eigenlijk geen kracht meer om te voetballen en DOVO domineerde de wedstrijd. Maar maakte het niet af. In de 54e minuut scoorde Jonge Kracht de 1-3. Gerard van de Haar kreeg de opdracht om mee naar voren te gaan en zo een poging op de goal mocht wagen. Gerard deed dit en scoorde in de 56 minuut de 2-3. Dit werd ook de eindstand. DOVO kon geen kampioen meer worden, en leven erg naar de wedstrijd tegen Rigtersbleek.