27 september 2014 14:30

Scheidsrechter

Kraay, A.W.G. van

Opstelling DOVO 1

DOVO heeft opnieuw punten verspeelt in de slotminuut. Tegen NSC in Nijkerk kwam DOVO nog wel op een 0-1 voorsprong door een eigen doelpunt van Jan Rudolf Beukers. DOVO domineerde de partij en verzuimde de score uit te breiden. Ver in blessuretijd was het Tom de Ridder die NSC naar een punt kopte.

DOVO nam direct het initiatief, maar kon in de beginfase niet echt grote kansen creëren. NSC kon af en toe onder de druk van DOVO uit komen. Via Tom de Ridder kreeg het twee mogelijkheden, maar die werden niet afgerond. DOVO bleef naar voren voetballen, alleen de trekker kon nog niet worden overgehaald. Na een briljante bal met de buitenkant schoen bereikte Roy Bakkenes Rik van der Eerden, maar de spits kon niet tot een schot komen.
Halverwege de eerste helft was het wachten op de 0-1. Een goede pass van Echargui gaf Roy Bakkenes de mogelijkheid om door te lopen de zestien in, maar zijn schot werd geblokt. De bal veranderde van richting en kwam nog bijna goed op het hoofd van Leon Toonen, maar de spits kon net niet bij de bal komen. Roy Bakkenes had de 0-1 op zijn hoofd, maar zijn kopbal uit een hoekschop van Yannick Cornelisz ging net over het doel van doelman Jeroen de Harder.

In minuut 37 had DOVO op voorsprong moeten komen. Yannick Cornelisz gaf een goede bal op Said Echargui, die op zijn beurt Leon Toonen kon bereiken. De middenvelder annex aanvaller kon vrij inschieten, maar De Harder kon zijn inzet stoppen. Niet veel later nam Echargui een vrije trap snel in combinatie met Roy Bakkenes. Echargui ontving de bal terug en liep op keeper De Harder af, maar de laatstgenoemde hield zijn ploeg op de been.

Na de theepauze was het weer DOVO dat de toon zette. Leon Toonen probeerde het met een omhaal, maar zijn inzet ging naast. 10 minuten na rust had Roy Bakkenes de 0-1 moeten maken. Een perfect uitgevoerde aanval belandde voor de voeten van de middenvelder, maar zijn verwoestende schot vloog net langs de bovenhoek. DOVO zette in deze fase duidelijk door, en dat resulteerde in de 0-1 in de 67e minuut. In eerste instantie ging de vrije trap van Leon Toonen hard op de lat. Vervolgens was het Van der Eerden die aan de bal kwam. De spits kon via een slim hakje Echargui vrije doorgang geven aan de linkerkant. De voorzet van Echargui kwam ongelukkig voor de voeten van Beukers, die de bal in eigen doel werkte.

DOVO wilde de wedstrijd beslissen. Een goede aanval gaf Taner Ozbek vrije doorgang, maar de inzet van de verdediger was niet krachtig genoeg om De Harder te passeren. NSC kon geen potten meer breken, en verder dan een afzwaaier van De Ridder leek het niet te komen. DOVO bleef gaan, maar de beslissende pass bleef uit om een doelkans te creëren. 10 minuten voor tijd was het dribbelaar Yannick Cornelisz die door de 16 meter liep. De middenvelder werd twee keer naar de grond gewerkt, maar een strafschop leverde het niet op.

Nijkerk begon met nog 5 minuten op de klok aan een heus slotoffensief. Een schot van Chad de Jong kon gekeerd worden door Veeneman. Niet veel later was het diezelfde De Jong die goed door kwam over de rechterkant. Zijn inzet werd gekeerd door Veeneman, die in de rebound ook zijn werk goed deed. Toch sloeg het noodlot toe. Ver in blessuretijd was het een lange bal van achteruit die op het hoofd van Tom de Ridder kwam. De aanvaller kopte de bal knap achter Peter Veeneman. Niet veel later floot scheidsrechter Van Kraay voor het einde.

DOVO: Peter Veeneman; Taner Ozbek, Wouter van der Molen, Mike van der Kooij, Ariën Bakkenes; Luc Kipmulder ©, Yannick Cornelisz, Leon Toonen; Said Echargui, Rik van der Eerden, Roy Bakkenes (74. Jan Struijk).

NSC Nijkerk: Jeroen de Harder, Desmond Sturing, Walter Koelewijn, Marco Lam ©, Dave Knikker, Jan Rudolf Beukers, Marc van de Vegte, Rinke Rozema, Abdelmoumin Cherkaoui, Chad de Jong, Tom de Ridder.