Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

20 september 2014 14:30

Jansen, W.D.

Opstelling

DOVO heeft in haar 2e thuiswedstrijd niet weten te winnen. Odin '59 was met 1-4 te sterk. Spits Thom de Vries nam de gehele productie van de Heemskerkers op zijn rekening. DOVO deed 20 minuten voor tijd nog wat terug via Van der Eerden, maar verder kwam het niet.

DOVO begon ongelukkig aan de wedstrijd. Na 3 minuten belandde een voorzet van Bas Ent knullig op de hand van Wouter van der Molen, waarna scheidsrechter Jansen de bal op de stip legde. De inzet van Thom de Vries werd nog aangeraakt door doelman Peter Veeneman, maar hij kon niet voorkomen dat de 0-1 op het scorebord verscheen.

DOVO ging na de 0-1 op jacht naar de gelijkmaker. Een goede vrije trap van Yannick Cornelisz werd goed uit de bovenhoek getikt door ODIN ’59 doelman Barry van Dijk. DOVO zette meer druk naar voren, maar verder dan een kopkans(je) van Van der Eerden kwam het niet.

Halverwege de eerste helft nam ODIN ’59 meer het initiatief, en werd het aan DOVO kant erg slordig. ODIN ’59 kon een aantal keer doorbreken, maar het bleef bij een aantal schotkansen van De Vries en Ent. Na de slordige fase van DOVO kwam er iets meer rust terug. Net op het moment dat DOVO meer naar voren ging spelen was het in de 34e minuut de foute terugspeelbal van Yannick Cornelisz die Thom de Vries vrij voor het DOVO doel zette. De spits schoot de bal binnen achter Veeneman.

DOVO probeerde direct na de aftrap de aansluitingstreffer te maken. Een goede aanval over rechts kwam bij Leon Toonen terecht. De aanvaller kreeg de bal niet goed voor de voeten en schoot ver over. DOVO voetbalde meer naar voren en dat resulteerde in een levensgrote kans voor Van der Eerden. De spits kreeg de bal na een perfect hakje van Leon Toonen de bal in alle vrijheid voor de voeten, maar schoot de bal net naast.

DOVO zette door, maar de afstandschoten van Cornelisz en Roy Bakkenes waren niet scherp genoeg. Hans Kraay jr. besloot in de rust in te grijpen. Yannick Cornelisz en Saïd Echargui bleven achter in de kleedkamer, en zij werden vervangen door Tom Gesgarz en Jan Struijk.

DOVO begon met het balbezit in de 2e helft, maar ODIN ’59 raakte niet onder de indruk. De ploeg van trainer Mark Evers kon er een aantal keer gevaarlijk uitkomen. Een aderlating voor DOVO is het uitvallen van Mike van der Kooij. De centrale verdediger moest 10 minuten in de 2e helft vervangen worden door Mauro Peters.

Een snelle uitbraak van ODIN ‘59 leidde in de 64e minuut tot de 0-3. Een schitterend balletje van aanvoerder Scheffer kwam voor de voeten van Ouass, die in eerste instantie op Veeneman stuitte. De rebound werd binnengeschoten door Thom de Vries, die zijn 3e van de middag maakte.

DOVO was het kwijt en ODIN ’59 kon door fouten van DOVO gevaarlijk uitbreken, maar de Heemskerkers konden de scoren niet uitbreiden. Toch was het DOVO dat wat terug deed. Een goede steekpass van Roy Bakkenes werd goed afgemaakt door Rik van der Eerden. DOVO wilde in deze fase doordrukken, maar ODIN ’59 trok uiteindelijk aan het langste eind. Spits Thom de Vries soleerde door de DOVO defensie en schoot goed binnen. Met nog ruim 10 minuten op de klok was deze wedstrijd beslist. ODIN ’59 had nog kans op meer doelpunten, maar het bleef bij 1-4.

DOVO: Peter Veeneman; Bas Mooij, Mike van der Kooy (54. Mauro Peters), Wouter van der Molen, Taner Ozbek; Luc Kipmulder ©, Roy Bakkenes, Yannick Cornelisz (46. Tom Gesgarz); Saïd Echargui (46. Jan Struijk), Rik van der Eerden, Leon Toonen.

ODIN ’59: Barry van Dijk; Jeffrey Tol, Joey Klare, Paul Groen, Danny Hols; Ron Scheffer (C), Raymond Kolder, Cerilio Cijntje (61. Dennis Greuter); Bas Ent (82. Frits Kramer), Thom de Vries (90. Furak Yurdakan), Amin Ouass.