CHRC 1 (zon)

1 - 12

DOVO 1

16 augustus 2014 14:30

DOVO heeft er tegen CHRC uit Heelsum rustig op los gescoord. De ploeg van Hans Kraay jr. was aanwezig bij de afscheidswedstrijd van de clubiconen Jeroen van den Berg en Willem Jans. Na 90 minuten voetbal wist te thuisclub eenmaal te scoren. DOVO deed dit 12 keer.

De wedstrijd was nog geen minuut oud of DOVO het de eerste van de middag er al inliggen. Vanaf randje 16 schoot Saïd Echargui onhoudbaar binnen. DOVO bleef kansen creëren maar gescoord werd er niet. Luc Kipmulder wist uiteindelijk wel een aanval doeltreffend af te ronden. Een diepe bal over de verdediging van Ariën Bakkenes werd door Rik van der Eerden prima breed gelegd op de vrijstaande Kipmulder. De aanvoerder had weinig moeite met deze kans.

Het duurde tot de 30e minuut wanneer het volgende Veenendaalse doelpunt te noteren viel. Een corner van Yannick Cornelisz werd door Wouter van der Molen prima binnen geknikt. Rik van der Eerden mocht niet veel later, na een handsbal, aanleggen vanaf 11 meter. De spits schoot de bal hard in de rechterhoek binnen.

Vlak voor rust wist ook de thuisclub te scoren. Jan Modderkolk mocht alleen op doelman Jeroen Vrolijk af gaan. Modderkolk had weinig moeite om Vrolijk te passeren. Nog geen minuut later lag hij er aan de andere kant ook weer in. Leon Toonen bepaalde de ruststand op 1-5.

Opnieuw behield Rik van der Eerden vlak na rust prima het overzicht. Waar hij hem in de eerste helft nog breed gaf op Luc Kipmulder deed hij dat nu op Yannick Cornelisz. Net als Kipmulder had ook Cornelisz weinig moeite.

Na bijna een uur spelen werkte Wouter van der Molen uit een vrije trap van Yannick Cornelisz bij de tweede paal zijn tweede van de middag binnen. De achtste treffer was voor Roy Bakkenes. De 23-jarige Bakkenes is momenteel op proef bij DOVO. Vorig seizoen was de middenvelder actief voor het Belgische Royal Antwerp Football Club.

Bij de 1-9 had Roy Bakkenes opnieuw een hoofdrol. Zijn corner werd door Tom Gesgarz tegen de touwen gewerkt. Rogier de Graaf wist ook vandaag zijn doelpuntje mee te pikken. Uit een voorzet van opnieuw Roy Bakkenes maakte hij de 1-10. Invaller Ruben Rentenaar tilde de stand tien minuten voor tijd naar 1-11. Het slotakkoord was voor Erik van de Putte. De kleine buitenspeler bepaalde de eindstand op 1-12.