DOVO 1

5 - 0

CSV Apeldoorn 1

19 augustus 2014 20:00

De laatste oefenwedstrijd is door DOVO met ruime cijfers gewonnen. Op het eigen veld werd hoofdklasser CSV Apeldoorn met een 5-0 nederlaag naar huis gestuurd. De rust werd mede door een loepzuivere hattrick van Rik van der Eerden met een riante 4-0 voorsprong ingegaan.

DOVO begon in een hoog tempo aan deze laatste test voordat het bekertoernooi van start gaat. Door vroeg druk te zetten werd de tegenstander helemaal teruggedrukt. De wedstrijd was amper 10 minuten oud toen Rik van der Eerden zijn eerste kans direct raak was. Leon Toonen gaf de bal perfect vanaf links voor op de vrijstaande Van der Eerden.

Vijf minuten later was het opnieuw raak. Vanaf de punt van de zestienmeter vuurde Van der Eerden een kanonskogel af op Guy ten Kate. Geheel kansloos zag de doelman de bal via de binnenkant van de paal in het net verdwijnen. Nog voor rust zou Van der Eerden zijn zuivere hattrick maken. Een diepe bal van achteruit werd door de spits over de uitkomende Ten Kate gelobt. Nieuweling Roy Bakkenes maakte het voor de gasten nog erger door oog-in-oog met Ten Kate de bal simpel langs de doelman te schuiven.

In de tweede helft kon DOVO opnieuw snel juichen. Dribbelaar Echargui speelde zichzelf knap vrij en deponeerde de bal even knap in de verre hoek in het doel. Na deze 5-0 zakte het niveau van de wedstrijd een stuk naar beneden. DOVO wilde wel maar kwam niet meer zo gemakkelijk door de Apeldoornse defensie als in de eerste helft. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer en sloot DOVO de oefencampagne af met een mooie 5-0 overwinning.