Advendo '57 1

2 - 6

DOVO 1

5 augustus 2014 20:00

De oefenwedstrijd in Ederveen tegen Advendo ’57 heeft voor DOVO een 2-6 overwinning opgeleverd. Advendo ’57 staat dit seizoen onder leiding van David Wagensveld. Wagensveld nam afgelopen seizoen in de winterstop met Jeroen Peters het stokje over van Peter Visee en Jan van Dalem.

De thuisploeg kon na vijf minuten voetballen al juichen. Niels van Ginkel mocht geheel vrij voor Peter Veeneman een corner binnen koppen. Lang kon de Ederveense formatie niet genieten van deze voorsprong. Drie minuten later was Wouter van der Molen attent voor het doel van Django Donker en schoot de gelijkmaker via de onderkant van de lat binnen. Vijf minuten later kreeg DOVO een corner. Deze corner werd panklaar op het hoofd van Leon Toonen gelegd. De makkelijk scorende Toonen wist wel raad met deze kans en kopte de bal tegendraads snoeihard binnen.

Het mooiste doelpunt van de avond kwam op naam van Luc Kipmulder. Na een aanval over enkele schijven was Kipmulder het eindstation. De middenvelder twijfelde niet en schoot de bal hard en hoog achter Django Donker.  Vlak voor rust bouwde Rik van der Eerden de voorsprong nog verder uit. Schuin voor het Ederveense doel schoot de spits de bal hard in de korte hoek binnen. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Leon Toonen. Met zijn tweede doelpunt van de avond bepaalde hij de ruststand op 1-5.

Na amper tien minuten voetballen in de tweede helft was het opnieuw raak. Een prachtige steekbal op Ariën Bakkenes werd door Bakkenes met een listig balletje langs Donker in de verre hoek gelegd. Meteen na de aftrap wist ook Advendo weer te scoren. Jaap van Doorn mocht opnieuw binnen werken uit een dood spelmoment. Geheel vrijstaand liet hij Veeneman kansloos. Beide ploegen vonden het hierna wel welletjes en na een half uurtje niet bepaald hoogstaand voetbal floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd.