15 september 2018 13:30

Scheidsrechter

Afgeschermd

Op zaterdag 15 september stond de bekerwedstrijd gepland tegen Loenermark G1.
Het is voor de eerste keer dat DOVO G1 voor de beker uitkomt. De eerste wedstrijd was dan ook tegen Loenermark. Dit team kwam voor het eerst uit in de competitie en wilde gelijk gaan bekeren. Voor DOVO werd dit een eitje. De mannen en vrouwen van Loenermark waren zeer enthousiast. Maar zij kwamen de mannen van DOVO tegen. De rooien wilden gewoon voetballen wat ook gebeurde. Om 13.30 uur was de aftrap daar. Het team van DOVO was niet compleet, waardoor er geschoven moest worden binnen dit team. In de goal stond Fokko Prins in de eerste helft. In de tweede helft werd hij vervangen door Pascal van den Dries. Bas Hoogenwoonink stond rechts half op de plek van Tim Versteeg. Harm-Peter Grootenboer stond op de plek van zijn broer, William. Daniel van Zoeren stond op links half. Na de aftrap werd er flink huisgehouden in de score. In de 1e minuut kreeg DOVO een corner die door Daniel van Zoeren werd geschoten. Deze bal kwam goed bij Harm-Peter Grootenboer die de bal met een geweldige omhaal uit de lucht de goal in schoot. De 0-1 was een feit. Loenermark kon geen vuist maken tegen de rooien. In de 4e minuut kreeg Pascal van den Dries de mogelijkheid naar voren te lopen met de bal en gaf een mooie assist op Bas Hoogenwoonink die de 0-2 geweldig inschoot. Door de bal mooi in de bovenhoek te plaatsen. Het voetballen is net begonnen en de mannen van DOVO hadden er zin in. In de 5e minuut was het wederom Pascal van den Dries die de bal mooi op Patrick van Daalen paste en waar wederom een schiterende goal uit kwam die werd afgemaakt door Patrick. 0-3. Zo werd er gewoon gevoetbalt en lekker over gespeeld. Het werd een trainingspartijtje. In de 13e minuut kwam Patrick van Daalen tot scoren door de bal mooi in te schieten. 0-4 stond op het scorebord. Twee minuten later scoorde Patrick van Daalen de 0-5 door een geweldige assist van Harm-Peter Grootenboer mooi binnen te werken. Er werd lekker overgespeeld en weinig tot niet gemopperd. Bij Loenermark werd men wel wat geirriteerd. In de 20e minuut liep Gerard van de Haar door naar de goal en scoorde daar zijn doelpunt. 0-6. Dit gebeurde nog steeds in de eerste helft. Een minuutje later scoorde Patrick van Daalen een goal door de bal ( die van richting werd veranderd ) via de keeper binnen te werken. 0-7. Na rust kreeg DOVO een vrijetrap die werd geschoten door Gerard van de Haar, op Patrick van Daalen die de bal keurig afwerkte op de goal. 0-8. Inmiddels heeft de keeperswissel plaatsgevonden. Pascal stond op de goal en Fokko liep in het veld. Fokko kreeg de bal lekker aangespeeld die hij met het hakje binnen tikte. 0-9. DOVO liet het er nog niet bij zitten. Zo vond Harm-Peter het nog niet genoeg en maakte toch nog in de 35e minuut de 0-10 door de bal achter de keeper te leggen. Nu mocht Loenermark van DOVO voor de eer een doelpuntje mee pakken en scoorde de nummer 18 in de 36e minuut de 1-10. Al snel was het feestje voor Loenermark weer voorbij. Fokko Prins maakte in de 38e minuut de 1-11 door de assist van Gerard van de Haar af te maken. In de 45e minuut was er weer een tegendoelpunt van Loenermark en wederom door de nummer 18 die de score op 2-11 zette. Waarna DOVO de 2-12 in de 50e minuut aantekende. Jeffrey Klomp deed ook mee en schoot in eerste instantie op de keeper van Loenermark en maakte vervolgens zijn eigen rebount af door de bal in te tikken.
Eindstand 2-12